• mecešky v truhlíku

    Mráz macešku nespálí

    , 2 komentáře

    Ačkoli macešky vyhlížejí jako křehké krásky, přece jen některé z nich v zahradě úspěšně přečkají i nejchladnější měsíce roku. A co víc. Pokaždé, když zima trochu poleví, předvedou své sametové květy. Ať už potřebujete na podzim zpestřit oblíbený zahradní kout, balkon či jen truhlík za oknem, pak právě macešky budou skvělým řešením.

  • sazenice jahodníku dobře přitiskneme

    Zakládáme jahodovnu

    , 0 komentářů

    Toužíte pěstovat vlastní jahody? Poradíme vám, kde nejlépe porostou. Dozvíte se také, jak pro jahodník nejlépe připravit kvalitní zeminu. A samozřejmě nechybí ani doporučení nejvhodnějšího času pro výsadbu.

  • květy ocúnů rozkvétají počátkem podzimu

    Ocún – jedovatá podzimní krása

    , 1 komentář

    Jakoby ocúny na svou příležitost čekaly až do chvíle, kdy první listy zezlátnou a sklouznou k zemi. Teprve pak ze země opatrně vystrčí poupata, která naplno otevřou za slunečných dní. Zatímco v naší přírodě můžete na vlhkých loukách potkat pouze ocún jesenní, v zahrádkách se pěstuje mnoho dalších druhů a jejich kříženců.

  • zlatobýl

    Nedrážděte alergiky zlatobýlem

    , 0 komentářů

    Zlatobýl kanadský budete v pylových kalendářích hledat marně. Přesto jej mnozí alergici právě v lásce nemají. Jak to s ním tedy je? Už dávno neroste jen v zahrádkách, ale i všude tam, kam vítr jeho ochmýřená semena zavál. Statné trsy rozkvétají latami sytě žlutých květů počátkem září podél silnic, tratí, ale i na rumištích či neudržovaných loukách.

  • česnek na sadbu se prodává od září

    Prodej sadbového česneku startuje

    , 0 komentářů

    Sehnat kvalitní sadbu česneku může být docela náročný úkol. Zvlášť tehdy, pokud zatoužíme po konkrétní odrůdě. V množství registrovaných odrůd patří sice Česká republika mezi česnekové velmoci, ale dostupnost sadby bývá omezená. Kdy a kde nejlépe česnek shánět?

  • svazek ředkviček

    Ředkvičky sklízejte až do prvních mrazíků

    , 0 komentářů

    Ředkvičky patří díky svému rychlému růstu a možnosti rychlení k prvním jarním zeleninám. Ale tím jejich účinkování v naší zeleninové zahradě zdaleka nemusí skončit. Výhodu jejich rychlého vývoje můžete využít i koncem léta. Ředkvičky raných odrůd vyseté počátkem září můžete sklízet v polovině října.

  • lichořeřišnice bývá často napadána černými broučky - dřepčíky

    Dřepčíci - pohroma nejen pro lichořeřišnice

    , 0 komentářů

    Lichořeřišnice u nás patří k oblíbeným letničkám. Nejlépe se jim daří na prosluněných stanovištích. Tam však bývají, zvlášť v období delšího sucha, napadány drobnými černými broučky – dřepčíky.

  • prasklá rajčata musíme okamžitě zpracovat

    Praskání rajčat – vada nebo vlastnost?

    , 0 komentářů

    Kromě chorob a škůdců se na sklizni zeleniny mohou negativně odrazit i různé poruchy. Způsobovat je mohou okolnosti, které nemůžeme mít pod kontrolou, jako třeba kolísání teplot. Jiné vlivy, například nepravidelnost zálivky, můžeme ovlivnit aspoň částečně.