• květy šeříku prosypeme cukrem

    Cukr s vůní šeříku

    , 1 komentář

    Vůni šeříků u nás máme spojenou s počátkem května. Tou dobou jich v našich zahradách a parcích kvete nejvíce. Víte však, že si tuhle typickou jarní vůni můžete schovat? Poradíme vám, jak si snadno připravit originální voňavý cukr, kterým atraktivně ochutíte čaj i cukrovinky.

  • výběr bylinek: některé bylinky mají mnoho vyšlechtěných kultivarů

    Vybíráme bylinky. Začněte inventurou

    , 0 komentářů

    Málokteré rostliny o člověku prozradí tolik, jako seznam pěstovaných bylinek. V obchodech sice můžeme celoročně pořídit veškeré potřebné koření, ale v mnoha případech není nad vlastní čerstvě utržené bylinky. Dřív než se vypravíme na nákup je vhodné udělat malou bylinkovou inventuru.

  • Jiřiny - rostliny mnoha barev i tvarů

    Vysazujeme jiřiny neboli krásné mexikánky

    , 0 komentářů

    Jejich pestré barvy spolehlivě rozzáří každý sebemenší zahradní prostor. Jsou vyhledávanou květinou do okrasných zahrad i předzahrádek, ale pěstují se i k řezu. Jiřiny kvetou po celé léto, od července až do pozdního podzimu a přesto, že neupoutají téměř žádnou vůní, těší se stále větší oblibě.

  • detail květu chejru vonného

    Chejr vonný prozáří jarní záhony i balkony

    , 0 komentářů

    Krása chejru nejlépe vynikne, když s ním osázíme větší plochy. Za malý peníz dokážeme pořídit množství nádherných květů. Vybírat můžeme nejen podle barvy, ale také podle místa, kam chejr chceme vysadit. Do popředí využijeme nižší druhy, v pozadí se skvěle uplatní kultivary, které dorůstají přes půl metru výšky.

  • Kvetoucí magnolie

    Magnolie - první dáma jara

    , 0 komentářů

    V mnohých zahradách, parcích i zahrádkách v současné době dává na odiv svou krásu keř, který snad nikdo nemůže minout bez povšimnutí. Krásu magnolií neboli šácholanů, obdivovali již ve staré Číně a magnoliový keř z rukou císaře byl jedním z nejvyšších vyznamenání.

  • pěstování chřestu v hrůbcích pod fólií urychlí sklizeň

    Proč a jak rychlit chřest?

    , 1 komentář

    Milovníci této lahůdkové zeleniny velmi dobře vědí, že chřest nesnáší dlouhé skladování. Nejchutnější je, když čas mezi sklizní a konzumací zkrátíme na minimum. Rychlením získáme nejen brzkou sklizeň, ale také lahodnější úrodu. Nároky, které má chřest na přípravu pozemku před výsadbou, bohatě vyváží skutečnost, že z jednoho stanoviště můžeme sklízet 15 i více let.

  • kontrola kořenů mnohé napoví

    Chcete kvalitní rostliny? Hledejte odborníky!

    , 0 komentářů

    Spěcháme, šetříme časem i penězi. Téměř zázračné účinky mívají cedulky s nápisem vyvedeným velkými písmeny: AKCE, SLEVA. Ty nás leckdy zaslepí natolik, že koupíme i něco, co jsme nechtěli. V případě rostlin se taková unáhlená  investice může nepříjemně vymstít.

  • pestrá nabídka květů pro jarní truhlíky

    Co vysázet do truhlíků časně na jaře?

    , 2 komentáře

    Patříte k těm, kterým už se po rozkvetlých truhlících za okny či na balkoně stýská? Nemusíte čekat až přejdou i ty poslední mrazíky a budete moci okna ozdobit truhlíkovou klasikou – muškáty, petúniemi či begóniemi. Stačí, když zvolíte dostatečně otužilé a velikostí odpovídající rostliny.