Položit nový dotaz

Zeleninová zahrada

Jak správně pečovat o zeleninu a bylinky od zasazení až po sklizeň?

Rebarbora

Nepřihlášený uživatel - Marie Antalova

Otázka: Prosím Vás, můžu konzumovat rebarboru, která mi právě kvete?
Odpověď: Dobrý den, květní stvoly rebarbory se průběžně odstraňují. Řapíky sklízíme, jakmile dosáhnou délky asi 30 cm a průměru 1,5-2 cm, přibližně od konce dubna do června - do svátku sv. Jana (24.6.). Později, v době, kdy rostlina přechází do květu, se v řapících výrazně zvyšuje obsah kyseliny šťavelové (mohla by působit problémy s ledvinami). Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.

Bližší informace o pěstování a sklizni rebarbory najdete v článku na našem webu: Reveň - raná zelenina v roli ovoce.


Podobné příspěvky



Kam dál?

  • Listy špenátu na záhonu

    Špenát vyséváme nejen na jaře

    , 0 komentářů

    Listová zelenina je obecně velmi oblíbená. Barevná rozmanitost listů a její lahodná chuť přímo vybízí ke konzumaci i v syrovém stavu. Ani špenát není v tomto ohledu výjimkou. Čerstvě utržené mladé listy jsou výživné a při pečlivém výběru odrůdy a zajištění vhodných podmínek pro pěstování mohou poskytnout téměř celoroční úrodu.

  • černý kořen sklizeň

    Zdravý a vzácný černý kořen

    , 0 komentářů

    Černý kořen aneb hadí mord španělský pochází z Blízkého Východu a jižní Evropy, pravděpodobně ze Španělska, jak sám název napovídá. Dnes se mu daří po celé Evropě i Asii, u nás je však spíš výjimkou a vzácností. Proč tomu tak je a co odrazuje od pěstování této vynikající a zdravé zeleniny, i když je rostlinou celkem ne příliš náročnou?