• kořen mrkve může mít nejen různý tvar, ale i barvu

    Triky pro úspěšné pěstování mrkve

    , 0 komentářů

    Pokud nepatříte k těm, kterým vše roste téměř samo, připravili jsme pro vás rady, jak i na méně vhodné půdě vypěstovat co nejlepší mrkev. Tedy takovou, které se nebudou deformovat a větvit kořeny, ale zároveň pěkně naroste a bude co nejchutnější.

  • v cibulových slupkách můžeme barvit nejen slepičí ale i křepelčí vejce

    Barvení vajec v cibulových slupkách

    , 1 komentář

    Mezi přírodními barvivy na vajíčka nemají cibulové slupky konkurenci. Nejen že jsou snadno dostupné, ale vajíčka v nich uvařená získají velmi atraktivní zlatohnědou barvu. Nabízíme několik triků, aby výsledek vašeho snažení byl co nejlepší.

  • Pěstování žampionů v substrátu

    Sázíme a pěstujeme žampiony na zahradě

    , 0 komentářů

    Chutné žampiony jsou žádanou pochoutkou nejen pro gurmány a milovníky hub, uplatnění nacházejí téměř v každé domácí kuchyni. Všichni, kteří již netrpělivě vyhlížejí další houbařskou sezónu, tak jistě ocení možnost vypěstovat ne příliš náročné žampiony i mimo období hlavní houbařské sklizně. V následujícím textu Vám poradíme, jak žampiony v domácích podmínkách úspěšně pěstovat a sklízet.

  • violka vonná známájako fialka, foto Wikipedia, Onderwijsgeka

    Fialky v parfémech i jako ozdoba dortů

    , 0 komentářů

    K nejznámějším jarním květům s výraznou vůní patří určitě violky, lidově zvané fialky. Proto není divu, že se jejich vůně stala základem pro výrobu celé řady parfémů. Dnes už se však při jejich výrobě stále častěji drahý éterický olej nahrazuje syntetickým. Oblibu si drobné fialové květy získaly také jako ozdoba cukrářských výrobků.

  • s předpěstováním rajčat začínáme v březnu

    Jak předpěstovat rajčata

    , 1 komentář

    Pokud nechcete být odkázáni na odrůdy, které jako předpěstované sazenice koupíte, pak je v březnu nejvyšší čas na předpěstování vlastní sadby rajčat. V menším množství zvládnete sazenice vypěstovat i v domácích podmínkách. Jen musíte počítat s prostorem, který sazenice obsadí přibližně do poloviny května.

  • tvorba zahradního plánu vyžaduje pečlivost

    Kreslíme plán zahrady

    , 0 komentářů

    Máte před sebou budování na prázdném pozemku? Toužíte po obnově zanedbané zahrady či jen vylepšeních té stávající? V každém případě se vám bude hodit plán zahrady. Je to vlastně podrobná mapa zahrady, která vznikne na základě vyměření pozemku a zakreslením všech jeho důležitých částí.

  • Dřevěný kompostér

    Kvalitní kompost pro jarní půdu

    , 0 komentářů

    S končící zimou se blíží i přípravy jarních zahradnických prací. Při pěstování vlastní zeleniny a ovoce každý zahrádkář usiluje o co nejvyšší kvalitu svých výpěstků a o té rozhoduje především dobrá půda. V následujícím článku vám poradíme, jak lze pravidelným kompostováním zhodnocovat přírodní zahradní odpad a které organické materiály se pro tyto účely nejvíce hodí.

  • kořenová zelenina patří mezi rostliny druhé trati

    Střídání rostlin – módní výstřelek nebo nutnost?

    , 2 komentáře

    Toužíte své úsilí věnované pěstování zeleniny zúročit na maximum? Pak by se pro vás mělo správné střídání plodin stát samozřejmostí. Úvahy kdy kam kterou zeleninu vysadit sice chvíli času zaberou, ale bohatá a kvalitní úroda vám čas strávený plánováním bohatě vynahradí.

« Předchozí
1
2 3 4 6 11 16 21 Další »