• kořenová zelenina patří mezi rostliny druhé trati

    Střídání rostlin – módní výstřelek nebo nutnost?

    , 0 komentářů

    Toužíte své úsilí věnované pěstování zeleniny zúročit na maximum? Pak by se pro vás mělo správné střídání plodin stát samozřejmostí. Úvahy kdy kam kterou zeleninu vysadit sice chvíli času zaberou, ale bohatá a kvalitní úroda vám čas strávený plánováním bohatě vynahradí.

  • plíseň sněžná

    Plíseň sněžná dovede potrápit

    , 0 komentářů

    S končící zimou nastává čas, abychom věnovali naši pozornost a péči zatravněným plochám. Jakmile odtají poslední zbytky sněhu a začne se hlásit dlouho očekávané jaro, objeví mnoho z nás na své zahrádce nemilé překvapení. Houbovité onemocnění v podobě nevzhledných světlých skvrn může napáchat poměrně rozsáhlé škody, a tak je vhodné zaměřit se nejen na jeho likvidaci, ale především na prevenci.

  • nůžky různých velikostí

    Ideální nůžky pro vás a vaši zahradu

    , 0 komentářů

    Jak napovídá úvodní snímek, zcela univerzální zahradní nůžky neexistují. Poradíme vám jak vybrat vhodné zahradní nůžky nejen pro vaši zahradu, ale také vaši ruku. Jedině s takovými se vám bude dobře pracovat a zároveň vám poslouží co nejdéle.

  • rozmetadlo využijeme pro rovnoměrné hnojení či vápnění

    Otazníky kolem vápnění

    , 1 komentář

    Správné vápnění je velmi důležitou součástí péče o intenzivně využívanou půdu. Přidáním vápníku dochází nejen ke změně půdní reakce, ale také k lepšímu vstřebávání některých živin rostlinami. A v neposlední řadě vápník pomáhá také zlepšit struktury půdy. Poradíme vám, co vše je třeba před vápněním zvážit, aby nezpůsobilo víc škody než užitku.

  • Fazole mungo klíčí

    Nechte si naklíčit mungo

    , 0 komentářů

    V posledních letech se stává velmi oblíbenou luštěninou pro své zdravotní účinky i chuťové vlastnosti. Mungo fazole je typickou potravinou v asijské kuchyni, pěstuje se hojně v Číně, Thajsku a Indii, odkud pravděpodobně i pochází. Postupně se pěstování této jednoleté rostliny rozšířilo i do Evropy a v teplejších oblastech se mungu daří i u nás.

  • Štěpkovač zpracování dřevního odpadu

    Využít dřevní odpad se vyplatí

    , 0 komentářů

    Na každé zahradě se během roku vytvoří poměrně velké množství přírodního odpadu. Zvlášť v podzimním období ukládají zahrádkáři spoustu přírodního materiálu do kompostů a shromažďují zbytky dřevin po prořezávání stromů a keřů. Pokud máte najednou hromadu ne příliš silných větví, poměrně snadno si s nimi poradíte sami. Můžete je zpracovat a vyžít prakticky beze zbytku.

  • Myš hlodavec škůdce

    Soužití s nezvanými hosty není třeba tolerovat

    , 0 komentářů

    Většina zahrádkářů je důvěrně zná. Možná je nikdy nepřistihli při činnosti, ale určitě zaznamenali důsledky jejich soustavné „pracovitosti“. A kdo je tímto nevítaným hostem mnohých zahrad, sadů i sklepů?  Hlodavci. Drobní živočichové různých velikostí, s typicky uzpůsobeným chrupem. Boj s nimi je zdlouhavý, ale možností obrany je celá řada.

  • Křížaly z jablek

    Nejlepší jsou domácí křížaly

    , 1 komentář

    Máte dostatek ovoce a chcete ho uchovat i pro delší časové období? Vyrobte si křížaly - sušené plátky ovoce.  Jsou zdravé, nekazí se, výborně chutnají a jsou vděčnou a oblíbenou pochoutkou pro mlsání i u dětí. Usušit křížaly si můžete sami bez větších nákladů.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK