• kniha poradí kdy a jak stříkat keře

    Řez zahradních rostlin i pro začátečníky

    , 0 komentářů

    Možná se vám to už také někdy stalo – rádi byste ten či onen keř či stromek seřízli, ale nejste si jistí, kdy a jak to nejlépe udělat. Informací o řezu dřevin je docela dost. Potíž je v tom, že většina autorů předpokládá, že víte co chcete řezat. Jenže co když někdo se zahradničením začíná a na pozemku roste něco, co nezná? Představíme vám knihu, která by měla pomoci i v podobných případech.

  • přehledné zavěšení drobného nářadí

    Neztrácejte čas hledáním nářadí

    , 0 komentářů

    Zahradní nářadí je třeba nejen správně vybrat, ale také vhodně uskladnit. A to nejen s ohledem na povětrnostní vlivy, ale také kvůli nám samotným. Ať už své zahradní pomocníky skladujete v garáži, ve sklepě nebo speciálním domku, vždy by mělo být nářadí uloženo úsporně, dostupně a zároveň bezpečně.

  • rozkvetlá louka

    Katalogy poradí čím vylepšit zahradu

    , 1 komentář

    Nevlídné dny konce zimy jsou jako stvořené pro hledání nápadů, čím vylepšit zahradu či balkon v blížící se sezóně. Množství katalogů a ceníků můžete získat v elektronické podobě přímo z internetu. Pokud dáváte přednost tištěným katalogům, je nejvyšší čas na jejich objednání či vyzvednutí u specializovaných prodejců.

  • děti rády pěstují samostatně

    První kniha pro malé zahradníky

    , 0 komentářů

    Množství literatury se zahradní tematikou pro dospělé je rozsáhlé. Na regálech knihupectví či v knihovnách můžeme vybírat mezi široce pojatými encyklopediemi či naopak úzce specializovanými tituly. Pokud však budeme hledat něco, co by mohlo zaujmout zahradnický dorost, pak nás čeká téměř detektivní pátrání.

  • zvlášť atraktivně působí rudé pruty svíd na sněhu

    Svída prozáří zimní zahradu červenými pruty

    , 0 komentářů

    Je vám líto, že je v zimě zahrada málo barevná? Využijte zimní období k hledání inspirace. Mnohé botanické zahrady nabízejí v tuto dobu návštěvu zdarma či za symbolické vstupné. Všímejte si nejen tvarů, ale také struktur a barev větví.

  • dřevěná kvedlačka průmyslové výroby

    Kvedlačka jako vánoční vzpomínka

    , 0 komentářů

    Svátek Tří králů, který se slaví 6. ledna, je posledním dnem vánočního období. Po něm přichází čas na likvidaci vánoční výzdoby, včetně stromku. Měli jste letos tak krásný kus, že je vám líto ho vyhodit? Sáhněte pro pilku a vyrobte si originální kvedlačku - samorost.

  • mezi vzácné ptačí hosty patří v zimě brkoslav severní

    Pozvěte ptáky na hostinu

    , 1 komentář

    Tentokrát nemáme na mysli pravidelné sypání do krmítek, ale výsadbu takových stromů a keřů, které na vaši zahradu přilákají co nejvíce ptačích druhů. Zatímco některé jim poskytnou potravu i v zimních měsících, další se mohou stát vhodným útočištěm v době hnízdění. Tušíte, které bobule patří mezi opeřenci k nejoblíbenějším?

  • vánoční dekorace z růží, svíčky, zeravu a černých bobulí

    Přizdobte sváteční stůl květinou

    , 0 komentářů

    K vykouzlení příjemné vánoční atmosféry postačí i malý počet rostlin. Květy můžete upravit na talíř, který bude ladit s celkovým prostíráním a doplnit svíčkou a trochou zeleně.

« Předchozí
1
2 3 4 5 8 12 15 Další »