• mezi vzácné ptačí hosty patří v zimě brkoslav severní

    Pozvěte ptáky na hostinu

    , 1 komentář

    Tentokrát nemáme na mysli pravidelné sypání do krmítek, ale výsadbu takových stromů a keřů, které na vaši zahradu přilákají co nejvíce ptačích druhů. Zatímco některé jim poskytnou potravu i v zimních měsících, další se mohou stát vhodným útočištěm v době hnízdění. Tušíte, které bobule patří mezi opeřenci k nejoblíbenějším?

  • vánoční dekorace z růží, svíčky, zeravu a černých bobulí

    Přizdobte sváteční stůl květinou

    , 0 komentářů

    K vykouzlení příjemné vánoční atmosféry postačí i malý počet rostlin. Květy můžete upravit na talíř, který bude ladit s celkovým prostíráním a doplnit svíčkou a trochou zeleně.

  • dárky můžeme

    Dárky zabalte elegantně, ale zároveň osobitě

    , 0 komentářů

    Před Vánocemi se to v obchodech často hemží až kýčovitě pestrými papíry na balení dárků. Připravili jsme pro vás inspiraci, jak zabalit dárky i do jednobarevného balicího papíru. Porozhlédněte se po zahradě, využijte zbytky větviček z vánočního aranžování a věřte, že originálně zabalené dárky udělají velkou radost.

  • citrusové plody mají nejčastěji barvu oranžovou, žlutou nebo zelenou

    Kouzlení s pomerančovou kůrou

    , 0 komentářů

    Usušené plátky pomerančů, případně i dalších citrusových plodů, jsou oblíbenou součástí vánočních dekorací. Ať už si je sušíte sami a nebo je kupujete usušené, nejsou zrovna nejlevnější. K výzdobě však můžete využít i kůru, která by po konzumaci dužiny skončila v odpadu.

  • svíčky umístěné v květináčích

    Vánoční inspirace pro vaši zahradu

    , 4 komentáře

    Velmi snadno a rychle můžeme vykouzlit vánoční atmosféru i v okolí svého domu. Při volbě dekorací však nesmíme zapomínat na náročné podmínky, kterým bude výzdoba v zimním období vystavena. Zvlášť důkladně naši výzdobu prověří silný vítr či sněhová vánice.

  • pěkně zabalený dárek potěší dvojnásob

    Tipy na vánoční dárky pro malé i velké zahradníky

    , 2 komentáře

    Vybíráte dárek pro náruživého zahrádkáře? Nebo potřebujete potěšit někoho, kdo zahradničí jen za oknem či na balkoně? Připravili jsme pro vás patero tipů na pěkné, ale zároveň i velmi praktické dárky pro zahradníky začínající i pokročilé.

  • materiál na výrobu adventního věnce

    Inspirace pro adventní věnec

    , 0 komentářů

    Nejrychleji získáme adventní věnec nákupem. Ale ne vždy objevíme takový, který vyhovuje našim představám o barevnosti či zdobení. Nezanedbatelnou roli při pořizování adventního věnce může sehrát i jeho cena. Pokud máme zázemí zahrádky či blízko do přírody, můžeme si věnec vyrobit sami. Dobré rady získáme v některé adventní dílně pro veřejnost.

  • námraza na růži

    Kouzlení paní zimy slovem i obrazem

    , 0 komentářů

    I v zimě je na zahradě k vidění mnoho pozoruhodného. Jen je ta krása někdy velmi pomíjivá. Zvlášť kouzelná bývají mrazivá rána, kdy se poslední květy a listy obléknou do krajkoví z jinovatky.