• Zvýšenou imunitou proti koronaviru

    Imunita a koronavirus: jak posílit imunitu během pandemie?

    , 1 komentář

    Z nemoci COVID-19, kterou způsobuje koronavirus se již mnoho lidí vyléčilo. Co udělat pro zvýšení imunity vzhledem k tomu, že aktuálně neexistují léky a tělo se musí bránit samo?

  • práce s křovinořezem vyžaduje zkušenosti

    Ulice sobě aneb brblat nestačí

    , 0 komentářů

    Dojem ze sebekrásnější zahrady či předzahrádky snadno zhatí zarostlé příkopy, přerostlé křoviny či povalující se odpadky v blízkém okolí. Pokud vám pozemek nepatří a ten, komu patří, se o něj řádně nestará a na výzvy nereaguje, bývá řešení situace komplikované. Možnosti máte jen dvě – buď se s daným stavem smířit a nebo s tím něco udělat.

  • výstava klatovských karafiátů, foto archiv Pěstitelů klatovských karafiátů

    Do Klatov za karafiáty

    , 0 komentářů

    Snad žádné jiné město u nás se nemůže chlubit takovou tradicí, jakou pro Klatovy představují karafiáty. Sice je nemají ve svém znaku, ale klidně by si je jako erbovní květinu dát mohli. Historie jejich pěstování a šlechtění je s městem spjata již od 19. století.

  • lomikámen kvetoucí v tundře

    Jarní výstava skalniček u Fausta

    , 0 komentářů

    Kameny a některé rostliny zůstávají, ale hlavní exponáty se mění podle sezóny. Celorepublikový kalendář výstav skalniček otvírá tradiční jarní výstava raných druhů v zahradě u Faustova domu. Členové pražského Klubu skalničkářů tu představují své nejkrásnější a nejvzácnější výpěstky.

  • Bonsaj borovice

    Tradiční japonské umění v Kroměříži

    , 0 komentářů

    Zájemci o výjimečnou expozici bonsají a suiseki mají příležitost do 1. října 2017 navštívit na kroměřížském výstavišti celostátní prodejní výstavu. Prohlédnout si můžete nejen vzácné rostliny a harmonicky působící kamennou krásu, ale i zajímavé ukázky japonského aranžování květin či velkolepé aranže zeleniny a ovoce.

  • záhon oranžových jiřinek

    Mezinárodní výstava jiřin

    , 0 komentářů

    Výstavy jiřin ve Velkých Opatovicích každoročně přitahují další a další obdivovatele těchto zajímavých květů. Letos si na své přijdou také milovníci starých klobouků.

  • nakládané okurky jsou stále velmi oblíbené

    Slavnosti okurek ve Znojmě

    , 0 komentářů

    Historie znojemských okurek se začala psát v roce 1572. Na letošní rok tedy připadá už 445. výročí pěstování okurek na Znojemsku. Tradiční událost "Slavnosti okurek" se chystají organizátoři připomenout již po desáté.

  • česnek

    Milovníci česneku míří do Buchlovic

    , 0 komentářů

    Předáním česnekové úrody starostovi města Buchlovic, zpěvem česnekové hymny a nakrojením česnekového koláče odstartují v Buchlovicích na Uherskohradišťsku tradiční, již XVI. ročník festivalu českého a moravského česneku.

« Předchozí
1
2 3 4 5 9 13 17 Další »