• vodní melou nemusí mít dužninu pouze červenou

    Výstava melounů v Lednici prodloužena

    , 0 komentářů

    Pro velký zájem je výstava prodoužena a navštívit ji můžete ještě v pátek 23. září a v sobotu 24. září. Vestibul budovy A Zahradnické fakulty Mendelu v Lednici patří v těchto dnech melounům. Na prodejní výstavě máte unikátní možnost ochutnat největší sortiment odrůd vodních melounů vypěstovaných v České republice.

  • vřesy jsou atraktivní velmi dlouho

    Pražská podzimní výstava skalniček

    , 0 komentářů

    Hlavní skalničkářskou sezónou je jaro. Ale i na podzim mohou skalky vypadat atraktivně. Inspiraci čím vším a jak můžete v tomto období skalku vylepšit najdete na tradiční podzimní výstavě skalniček v zahradě vedle Faustova domu.

  • nejpálivější chilli papričky světa

    Výstava chilli papriček

    , 0 komentářů

    Poněkud netradiční zpestření připravili pro své návštěvníky pracovníci dendrologické zahrady v Průhonicích v ovocné zahrádce. Od třetí srpnové dekády tu můžete obdivovat na pět desítek odrůd chilli papriček.

  • k výrobě slaměných soch stačí sláma, drát a provázek

    Slámování po dvacáté

    , 0 komentářů

    Slámování, festival pro malé i velké návštěvníky, bude letos zvlášť sváteční. Na zámku v Červené Řečici se předposlední srpnový víkend sejdou tvůrci slaměných objektů na jubilejním, dvacátém ročníku této akce.

  • denivky mají okouzlující květy hrající mnoha barvami

    Výstava denivek v Chudenicích

    , 0 komentářů

    Pokud patříte mezi obdivovatele, pěstitele či dokonce sběratele denivek, neměli byste si nechat ujít jejich výstavu v Chudenicích. Každoročně přicházejí na trh nové atraktivní odrůdy.

  • k oblíbeným rostlinám ze Středomoří patří levandule

    Středomoří křížem krážem

    , 0 komentářů

    Výstava rostlin Středomoří v pražské Troji představuje jednu z nejbohatších botanických oblastí Evropy. Šanci dozvědět se více o rostlinách, které jste možná potkali při své letní dovolené máte do konce července.

  • muškát ze skupiny Andělské oči

    Za muškáty do Kozolup

    , 0 komentářů

    Patříte k pěstitelům či k obdivovatelům muškátů? Až do první červencové neděle si můžete výlet do Českého krasu zpestřit návštěvou výstavy muškátů. Jejich pěstitelé pro vás v Kozolupech připravili tradiční přehlídku.

  • chrpy a máky

    Výstava léčivek v Brně

    , 0 komentářů

    Již 54. ročník tradiční výstavy léčivých rostlin připravili v Brně. Zdejší Centrum léčivých bylin je jednou z nejstarších a druhově nejbohatších sbírek tohoto typu u nás. V zahradě o velikosti téměř 1 ha roste jedinečný sortiment více než 800 druhů a odrůd rostlin.