• mezi obdivované exponáty patří tradičně Lewisie

    Jubilejní výstava skalniček u Fausta

    , 0 komentářů

    Největší a nejkrásnější výstavu skalniček v Praze můžete v květnu navštívit v zahradách za Faustovým domem poblíž Karlova náměstí. Skalničkáři z klubu Soldanella mají být opravdu na co pyšní. Vždyť letos pro návštěvníky připravili jubilejní 45. ročník této oblíbené májové výstavy.

  • tulipány různých barev a tvarů květů

    Za tulipány do Průhonic

    , 0 komentářů

    Rájem milovníků tulipánů je v jarních měsících Nizozemí, které se stalo jejich druhým domovem. Ale i u nás můžete, byť v menším měřítku, obdivovat pestrou paletu barev i tvarů těchto cibulovin. Stačí, když se na přelomu dubna a května vypravíte do Dendrologické zahrady v Průhonicích.

  • díky šlechtění máme tulipány mnoha barev a tvarů

    Navštivte království cibulovin - nizozemský park Keukenhof

    , 0 komentářů

    Pokud máte rádi tulipány a chcete si je opravdu dosytosti užít, pak asi těžko najdete vhodnější místo, než je park Keukenhof. Tento nizozemský park se každoročně na jaře stává poutním místem milovníků cibulovin, a tulipánů zvlášť.

  • skalka, ilustrační snímek

    První jarní výstavě skalniček kralují lomikameny

    , 0 komentářů

    Kalendář výstav skalniček začíná tradiční jarní výstavou ranných druhů. V zahradě u Faustova domu ji každoročně organizují členové pražského Klubu skalničkářů. Největší pozornost návštěvníků k sobě poutají lomikameny a drobné cibuloviny. A protože je to po zimě první přiležitost obdivovat drobné kvítky, bývá tu i za nevlídného počasí náramně rušno.

  • Předjaří v Královské zahradě, Pražský hrad, foto Jan Gloc

    Tulipány a vázy na Pražském hradě

    , 1 komentář

    V rámci druhého ročníku cyklu Předjaří v Královské zahradě se v pátek na pouhých deset dní veřejnosti otevřel stylový empírový skleník. V jeho prostorách návštěvníci tentokrát uvidí nejhezčí vázy ze Sbírek Pražského hradu a přehlídku stovek speciálně přirychlených tulipánů a dalších jarních květin.

  • orchidej

    Za orchidejemi do Fata Morgany podeváté

    , 0 komentářů

    Tradiční výstava orchidejí v botanické zahradě v pražské Troji otevřela své brány již podeváté. Obdivovat můžete nejen nejznámější druhy, ale připravena je také řada méně známých, kuriózních i velmi vzácných orchidejí. Zvýšená pozornost letos patří orchidejím vietnamské džungle.

  • předjaří je ve zmanení orchidejových výstav

    Orchidejový víkend v Brně

    , 0 komentářů

    První březnový víkend bude v Brně ve znamení orchidejí. Návštěvníci zdejší botanické zahrady budou mít jedinečnou příležitost obdivovat pestrou paletu barevných exotických květů nejen botanických tropických orchidejí, ale také jejich kulturních kříženců - hybridů. A nemusí zůstat pouze u obdivování, součástí orchidejového víkendu bude také prodej botanických a hybridních orchidejí.

  • orchidej rodu Laelia

    Orchideje kam se podíváš

    , 0 komentářů

    Největší výstavy orchidejí u nás tradičně chystají v botanických zahradách v Praze a Brně. Milovníci orchidejí z dalších míst však určitě nepřijdou zkrátka. Menší výstavy pořádá koncem zimy také řada zahradních center. Pokud patříte mezi zvlášť nadšené obdivovatele exotických krásek, pak se můžete vypravit i na některou z velkých zahraničních výstav.