• prořezávání stromů

    Zimní řez stromů prakticky

    , 0 komentářů

    Teoretických pojednání o tom, jak správně řezat ovocné dřeviny, existuje bezpočet. Od rad na internetu, přes články v časopisech až po knihy. Pokud však dáváte přednost praktickým ukázkám a osobním radám zkušených ovocnářů, pak je ten nejlepší čas se důkladně rozhlédnout.

  • sýkora si pochutnává na slunečnicových semenech

    Zimní ptačí hosté

    , 0 komentářů

    Výstava ve venkovní expozici botanické zahrady v pražské Troji již tradičně nabízí počátkem roku zajímavou exkurzi do ptačího světa. Přímo v areálu zahrady můžete na krmítcích pozorovat celou řadu ptačích hostů. Navíc se můžete blíže seznámit s druhy, které nás od podzimu do předjaří navštěvují.

  • Secese očima milovníka květin

    , 0 komentářů

    V zimním období si zahrady vybírají svůj oddechový čas. Podobně jsou na tom i zahrádkářské výstavy. Přesto jsme pro vás objevili výstavu, kde si milovníci zahradních květin přijdou na své. Jmenuje se Secese – vitální umění a obdivovat na ní můžete secesní skvosty ze sbírek Uměleckoprůmyslového musea v Praze. A to nejen nejvýznamnějších tuzemských, ale i evropských tvůrců.

  • zkušení floristé dovedou využít nejrůznější materiál

    Floristův rok aneb co potřebuje aranžér

    , 0 komentářů

    Pro letošní období Adventu a Vánoc připravili pro návštěvníky v pražské botanické zahradě v Troji trochu netradiční výstavu. Dozvíte se zajímavosti z historie aranžování květin, nechybí vysvětlení symboliky věnce jako koloběhu života a mnoho dalšího.

  • pomeranč ozdobený hřebíčky příjemně provoní byt

    Jak vyzdobit vánoční stůl?

    , 0 komentářů

    Starodávné vánoční dekorace našich předků, betlémy a dobové rekvizity jsou k vidění ve výstavním skleníku Botanické zahrady UK v Praze Na Slupi. Ve výstavním skleníku tu každoročně návštěvníkům nabízejí inspiraci pro vánoční výzdobu. Tématem letošní výstavy je vánoční stůl.

  • prořezávání stromů

    Recept na zajímavé přednášky a semináře

    , 0 komentářů

    Pozdně podzimní a zimní období mnoho příležitostí k aktivitám na zahradě nenabízí. Výstav – kromě těch s vánoční tematikou - je rovněž minimum. Oč méně se můžeme věnovat praxi, o to více máme příležitostí k doplnění pěstitelských vědomostí. A nemusí to být jen čtení knih a časopisů. Při troše úsilí jistě objevíte přednášku na téma, které vás zajímá.

  • detail květu orchideje

    Podzimní výstavy exotických krásek

    , 0 komentářů

    Patříte k obdivovatelům, či dokonce pěstitelům tropických orchidejí? Pak nezmeškejte jedinečnou příležitost. Univerzitní botanické zahrady v Praze a Brně zvou návštěvníky k nahlédnutí do svých sbírek. Podzimní výstavy sice nebývají tak rozsáhlé jako ty jarní, ale v čase podzimních plískanic jistě pohled na pestré květy exotických krásek potěší.

     

  • lucerna vydlabaná z dýně

    Na dýňové slavnosti s nožem a lžící

    , 0 komentářů

    Rádi byste zahradu přizdobili vyřezávanou dýní a nevíte jak na to? Pak se poohlédněte po některé z mnoha dýňových slavností a výstav, kde si můžete lucernu pro nadcházející Halloween vyřezat. Místem konání jsou nejen statky, kde dýně pěstují, ale také botanické zahrady, zámky či zahradní centra.