• vlna obarvená přírodními barvivy na zeleno

    Od bezu k šafránu, aneb barvíme rostlinami

    , 0 komentářů

    Jedinečnou příležitost k seznámení s barvířskými rostlinami máte až do začátku listopadu na zámku v Roztokách u Prahy. Dozvíte se mnohé jak o historii barvení rostlinnými barvivy, tak o jednotlivých rostlinách a jejich použití, včetně ukázek vzorků barvených tkanin.

  • letní květy

    Květy 2014

    , 0 komentářů

    Od čtvrtka do neděle bude výstaviště v Lysé nad Labem hostit již 18. celostátní výstavu květin a zahradnické trhy nazvanou Květy. Pro návštěvníky bude připraven široký sortiment lilií, pelargónií, růží, jiřinek, denivek, begónií, chybět nebudou ani bonsaje či trvalky.

  • plamének - Clematis

    Výstavě pnoucích rostlin vévodí plaménky

    , 0 komentářů

    Jedinečná výstava představující rod Clematis je připravena v zahradním centru v Libicích nad Cidlinou. Po celý třetí červencový týden budete moci obdivovat nejen plaménky, ale také další popínavky.

  • oměj patří k nejjedovatějším rostlinám v Evropě

    Jedovaté rostliny v okrasných zahradách

    , 0 komentářů

    Možná budete překvapeni, kolik nebezpečných rostlin se v zahradách pěstuje. Zatímco některé druhy nás ohrožují při konzumaci, jiné mohou způsobit velmi nepříjemné kožní alergie či vyrážky. Botanická zahrada v Praze Troji se rozhodla svým návštěvníkům představit nejzajímavější a nejjedovatější rostliny nejen z České republiky, ale i ze světa.

  • květy růží - ilustrační snímek

    Za nejkrásnějšími růžemi do Hradce Králové

    , 0 komentářů

    Poslední červnový víkend máte jedinečnou příležitost navštívit nejdůležitější růžařskou akci roku u nás. Soutěžní rozárium v Hradci Králové – Kuklenách je jediné svého druhu ve střední a východní Evropě. Své brány pro veřejnost otevírá pouze dva víkendy ročně.

  • zámek Buchlovice

    Víkend otevřených zahrad 2014

    , 0 komentářů

    Druhý červnový víkend již popáté nabízí příležitost navštívit více než stovku zahrad a parků. Veřejnosti se otevřou i brány zahrad běžně nepřístupných. Pro malé i velké návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program podle místních možností.

  • Průhonický park nejvíce proslavily kvetoucí rododendrony

    Za Japonskem do Průhonic

    , 0 komentářů

    Na přelomu května a června lákají návštěvníky průhonického zámeckého parku hlavně proslulé kolekce kvetoucích rododendronů. Tradičním zpestřením v tomto období bývá Japonský den a trvalkový víkend.

  • bonsaj smrk sivý foto Botanická zahrada Praha Troja

    Bonsaje mohou být i z trávy

    , 0 komentářů

    O tom, že kouzelné scenérie v miskách se dají vytvořit nejen ze stromů, ale i z bylin, se můžete přesvědčit v botanické zahradě v Praze –Troji. Klasické bonsaje letos doplnily ukázky méně známých trávových bonsají - kusamono.