• výhony maliníku, které nejsou napadené bejlomorkou

    Bejlomorku zlikvidujte před vylíhnutím

    , 0 komentářů

    Některým rostlinám věnujeme svůj zájem hlavně v období, kdy na nich dozrávají plody. V případě maliníků a ostružiníků se však vyplatí, pokud porosty prohlédneme i mimo sezónu. Jedině tehdy můžeme odhalit a hlavně účinně zlikvidovat některé škůdce, například bejlomorky. 

  • vypalování trávy může způsobit požár, ilustrační foto HZS ČR

    Tři důvody, proč nevypalovat starou trávu

    , 1 komentář

    Vypalování porostů výslovně zakazuje zákon i vyhlášky měst či obcí. Přesto statistiky hasičů každoročně potvrzují, že je nemálo těch, kteří zákazy překračují. Lidé si mnohdy neuvědomují, že riskují nejen vysokou pokutu, ale hlavně své zdraví a majetek. Příčinou mnoha požárů, které hasiči likvidují, jsou požáry lesních porostů a trávy.

  • vhodný řez podpoří bohaté kvetení trubače

    Kdy, jak a proč řezat trubač

    , 5 komentářů

    Trubač patří k oblíbeným liánám pěstovaným i v našich zahradách. Jeho předností je nejen bujný růst, ale hlavně početné trubkovité květy, které jako střapce zdobí konce letorostů. Nejčastěji se pěstují kultivary kvetoucí oranžově, červeně či žlutě.

  • rozrazil perský, wikipedia.com

    Rozrazil perský – plevel z dovozu

    , 0 komentářů

    Pokud se pozorně rozhlédnete po zahrádce, jen co se na jaře oteplí, můžete obdivovat nejen první kvítky okrasných rostlin, ale také plevelů. K těm nejčasněji kvetoucím patří drobné modré kvítky rozrazilu. Na pohled jsou sice pěkné, ale pokud jich nechcete mít plné záhony, zbavte se rozrazilu dřív než mu dozrají semena.

  • řeřichu můžete sklízet za několik dní

    Řeřicha zahradní – vitamíny kdykoli a kdekoli

    , 0 komentářů

    Rychlostním rekordmanem ve výrobě vitamínů je řeřicha zahradní. Zatímco na sklizeň většiny rostlin si musíme počkat 30, 70, 100 i 200 dní, nať řeřichy můžeme konzumovat už týden či dva po výsevu. Výhodou je, že má naprosto minimální nároky na prostor a péči. Prostě něco snadnějšího k pěstování budeme hledat jen těžko.

  • porost česneku před houbomilkou chráníme od konce zimy

    Kdy a jak chránit česnek před houbomilkou

    , 2 komentáře

    Pěstování česneku se mezi zahrádkáři těší stále větší oblibě. Se vzrůstají produkcí česneku však dochází i k šíření některých škůdců. K stále obávanějším patří houbomilka česneková. Naštěstí není potřeba hned vytahovat jedovaté postřiky. Zvlášť menší porosty můžeme účinně ochránit i nepřímo.

  • kalina bodnantská kvete už v zimních měsících

    Otužilé kaliny překvapí voňavými květy

    , 0 komentářů

    Keře obsypané drobnými vonnými růžovými květy poutají v zimních měsících mimořádnou pozornost. Můžeme je spatřit nejen v botanických zahradách, ale také v městských parcích. Překvapivě dobře odolávají nejen nízkým teplotám, ale i znečištěnému městskému prostředí.

  • Naklíčená cibule s rašící natí nabídne první vitamíny

    Cibulová nať z okenního parapetu

    , 0 komentářů

    Občas se přihodí, že koncem zimy začne rašit kuchyňská cibule. Určitě ji v takovém případě nevyhazujte. Pokud jí poskytnete vhodné podmínky, brzy se dočkáte zelené natě a tedy i první sklizně vitamínů. Velmi snadno si můžete vypěstovat také česnekovou nať.

« Předchozí
1
2 3 4 6 11 15 20 Další »