• mečíky - letní kytice

    Gladioly a jiřinky na zámku Holešov

    , 0 komentářů

    Prostory zámku v Holešově přizdobila v těchto dnech výstava Květiny na zámku. Aranžmá především z mečíků a jiřinek připravili aranžéři základní organizace Českého zahrádkářského svazu v Holešově ve spolupráci se zahradníkem z Pražského hradu, Jaroslavem Malým.

  • fuchsie

    Výstava fuchsií na zámku v Telči

    , 0 komentářů

    Renesanční zámecká zahrada v Telči již tradičně po část prázdnin ožívá fuchsiemi. Výstavu připravila Marie Závodská z Mysliboře společně s dcerou Ivanou Macků. Fuchsie sbírá a pěstuje fuchsie přes čtvrt století.

  • muškát je nejoblíbenější balkonovou květinou

    Pelargónie v pražské Troji do 11. 8.

    , 0 komentářů

    Ať už patříte k těm, kteří muškáty pěstují a nebo jen k jejich obdivovatelům, nenechte si ujít jejich výstavu v Botanické zahradě v pražské Troji. K vidění budou kultivary pelargónie páskaté, břečťanolisté, velkokvěté, andělské a mnoho dalších.

  • denivka

    Vypravte se za denivkami - prodlouženo do 27. 7.

    , 0 komentářů

    Počasí letos v mnohém narušilo zaběhlý zahradní řád. Nejen, že později než v jiných letech sklízíme ovoce, ale ani některé druhy rostlin nerozkvétají tak, jak jsou zahradníci po léta zvyklí. Pořadatelé některých výstav museli počkat, až hlavní hvězdy pořádně rozkvetou.

  • květ Saguara opylují netopýři

    Kaktusy a jiné sukulenty v pražské Troji

    , 0 komentářů

    Kaktusářské výstavy se už tradičně těší velké oblibě návštěvníků trojské botanické zahrady. Ta letošní potvrá až do 21. července a představí sukulentní rostliny z Jižní a Severní Ameriky, Makaronésie, Madagaskaru a Jihoafrické republiky.

  • kytice z lilií - ilustrační snímek

    Pětistovka lilií provoní zámek Jaroměřice

    , 0 komentářů

    Lilie, květina králů Francie, se letos stala hlavním symbolem květinových výstav v historických interiérech. V rámci projektu Fleur de lys – Slavnosti lilií tyto nádherné květy postupně vyzdobí interiéry sedmi památkových objektů. Od 28. června můžete lilie obdivovat v interiérech barokního zámku v Jaroměřicích nad Rokytnou.

  • letní květiny

    Havířov v květech - 15. června

    , 0 komentářů

    Květinový průvod městem má letos název Havířov v pohybu. Floristé vytvoří květinové sochy na téma Příroda je mocná čarodějka. Květinový průvod městem se vydá směrem k náměstí Republiky v jedenáct hodin od budovy havířovského magistrátu.

  • hvězdnice - trvalka roku 2013

    Trvalkové dny

    , 0 komentářů

    Botanická zahrada společně s Českým spolkem perenářů pro vás připravili v rámci 10. ročníku Trvalkových dnů pestrý program. Přijďte se inspirovat, pěstujte trvalky pro radost i  užitek.