• borůvky

    Borovanské Borůvkobraní 2017

    , 0 komentářů

    Modrou pusu od nejrůznějších dobrot připravených z borůvek můžete mít o víkendu 8. a 9. července v Borovanech. Bývalý klášter, jeho nádvoří a park, ale i školní jídelna, se promění již po třinácté v borůvkový ráj.

  • státní zámek Veltrusy

    Slavnost růží na zámku Veltrusy

    , 0 komentářů

    Soutěžní výstavou růží ožije poslední červnový víkend zámek Veltrusy. Představí se asi stovka růží z českých růžových sadů i od jednotlivců a nejkrášnější květy růží bude vybírat nejen odborná porota, ale i veřejnost.

  • druhý červnový víkend můžete nahlédnout i do mnoha soukromých zahrad

    Víkend otevřených zahrad 2017

    , 0 komentářů

    Druhý červnový víkend nabízí příležitost navštívit na 180 zahrad a parků po celé republice. Veřejnosti se v těchto dnech otevírají i brány zahrad běžně nepřístupných. Pro malé i velké návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program podle místních možností.

  • bonsaj zelkova pilovitá

    Výstava bonsají v Praze - Troji

    , 0 komentářů

    Hlavní část výstavy bonsají můžete obdivovat od 19. května v Japonské zahradě, která je v tomto ročním období atraktivní i díky množství rozkvetlých azalek. K vidění budou také zajímavé venkovní i bytové a sukulentní bonsaje nebo zavěšené mechové koule osázené květinami. Podobně jako v minulém roce bude pro zájemce probíhat i večerní komentované provázení výstavou.

  • květy tulipánů připomínající plameny vyniknou ve větších skupinách

    Do Průhonic za tulipány i okrasnými jabloněmi

    , 0 komentářů

    Tvůrci letošní, již 15. výstavy tulipánů v průhonické Dendrologické zahradě, si dali za cíl návštěvníkům představit proměnlivost rodu tulipán. Obdivovat tak můžete nejen množství barev, ale také tvarů a uspořádání květů.

  • narcis - detail květu

    Pražskému hradu opět kralují narcisy a tulipány

    , 0 komentářů

    Již pátým rokem je možné navštívit v rámci cyklu Předjaří v Královské zahradě nevšední a hojně oceňovanou květinovou výstavu rychlených cibulových a hlíznatých rostlin. Inspirující výstava je v letošním roce spojena se jménem obdivuhodné české panovnice Marie Terezie, od jejíhož narození v květnu uplyne již 300 let. 

  • kvetoucí kamélie

    Za stoletými kaméliemi do Kroměříže

    , 0 komentářů

    Zimní královny, choulostivé krásky, japonské či zimní čajové růže. To je jen malý zlomek názvů, které si pro svou krásu kamélie vysloužily. Celý měsíc můžete jejich krásu obdivovat ve Velkém a Palmovém skleníku kroměřížské Květné zahrady. Tradiční výstava kamélií se koná letos již po šesté a tentokrát je tematicky zaměřena na plesovou sezonu.

  • Miltonia - maceškovitá orchidej

    Výstava orchidejí a bromélií v Českých Budějovicích

    , 0 komentářů

    O výstavy orchidejí v Českých Budějovicích je stále větší zájem. Po úspěšné expozici v loňském roce se opět vrátila výstava exotických krásek do prostor Jihočeského muzea. Květy pestrých barev a rozmanitých tvarů zde můžete obdivovat od 3. do 12. února.