• dýně pro Halloween mohou mít různé podoby

    Inspirace pro Halloween

    , 1 komentář

    Řekne-li se Halloween, většina lidí si u nás představí hlavně vyřezávané dýně osvětlené uvnitř svíčkou. Méně je známé, že tuto tradici do USA přinesli irští přistěhovalci v 19. století. Ve své domovině vyřezávali lucerničky z tuřínů, brambor či řepy. Protože však v Americe nebyly tuříny vždy dostupné, začali místo nich používat dýně.

  • zátiší s ozdobnou kukuřicí a dýněmi

    Podzimní zátiší prozáří i nevlídné dny

    , 0 komentářů

    V říjnu už jsou dny plné hřejivých slunečních paprsků stále vzácnější. Sluneční energie jakoby se přetavila do pestrých barev všude kolem. Záleží jen na nás, zda si té krásy kousek schováme na mlhavé či deštivé dny. Poradíme vám, jak snadno vytvoříte kouzelné podzimní zátiší, aniž budete nakupovat drahé dekorace.

  • podzim nabízí pestré barvy listů

    Kdy začít sbírat podzimní listy?

    , 0 komentářů

    Začátek barevných podzimních proměn v přírodě je každý rok trochu jiný. Proto není možné doporučit nějaký konkrétní termín. Stačí však pozorně sledovat podzimní barevné proměny a podle dalších záměrů listy sušit.

  • květenství trav vyniknou na pozadí podzimně zbarvených listů keřů a stromů

    Okrasné trávy osvěží podzimní zahradu

    , 0 komentářů

    Počátkem podzimu můžeme okrasné trávy v zahradě využít nejen jako elegantní doplněk kvetoucích rostlin, ale také jako výrazný prvek, který strhne pozornost diváků. Zatímco některé trávy jsou nepřehlédnutelné kvůli své velikosti, jiné poutají pozornost sytými barvami.

  • dýňová polévka ve vydlabané dýni

    Prostřeno v dýni

    , 0 komentářů

    Skalní milovníci dýňových pokrmů servírují výsledky svého kulinářského umění ve vydlabaných dýních. Proměnu dýně v originální polévkovou mísu či misku zvládnete snadno. Při přípravě některých pokrmů vám poslouží dýně dokonce jako pekáč. Jedinou nevýhodou tohoto nádobí je, že je určeno pouze k jednorázovému použití.

  • čím nižší venkovní teploty, tím se kapusta lépe vybarví

    Kouzlení s okrasnou kapustou

    , 0 komentářů

    Už jste někdy zkusili pěstovat okrasnou kapustu? Nějaký čas na ní vlastně není ani její okrasa poznat. Na ono nádherné podzimní vybarvení, kdy střed rostliny prosvítí tóny růžové, fialové či bílé barvy, si totiž musíte počkat. Proměna barev začne až s poklesem venkovních teplot pod 10 °C, tedy ve chvíli, kdy většina ostatních zahradních rostlin začne svou krásu ztrácet.

  • zeleninové špagety se nejčastěji připravují z cuket

    Spiralizér čili špagetovač

    , 3 komentáře

    Ze špagetové dýně připravíme zeleninové špagety bez zvláštních pomůcek. Stačí ji upéct či uvařit a pak už jen servírovat její speciální dužninu. Pokud však chceme zpestřit své pokrmy i jinými druhy zeleniny v podobě úzkých dlouhých nudliček, pomůže nám jednoduchý kuchyňský kráječ. Nejčastěji se objevuje pod názvem spiralizér nebo špagetovač.

  • při nákupu vybíráme kvalitní sazenice macešek

    Sázíme macešky, okaté krasavice pro každého

    , 0 komentářů

    Jednoduché i rafinované, tak by bylo možné dvěma slovy představit macešky. Šlechtitelé se předhánějí nejen ve vytváření nových barevných variací.