• pečujeme o zahradní nůžky aby nezrezivěly

    Jak nejlépe pečovat o zahradní nůžky

    , 0 komentářů

    Nářadí, se kterým budeme v zahradě pracovat, bychom měli vybírat velmi obezřetně. A to nejen s ohledem na jeho funkční vlastnosti, ale také na možnost a snadnost údržby. To platí i u takových zdánlivě jednoduchých pomůcek jako jsou zahradní nůžky. Mohou nás stát několik stokorun, ale jejich cena se leckdy vyšplhá přes tisícikorunu.

  • dřevěný popel můžeme použít až zcela vychladlý

    Dřevěný popel poslouží jako hnojivo

    , 4 komentáře

    Pokud máte k dispozici dřevěný popel, určitě jej nevyhazujte do popelnice. Při vhodném použití vám velmi dobře poslouží jako hnojivo. Poradíme vám, kdy, kam a jak dřevěný popel nejlépe přidávat.

  • čištění okapů je činnost nevděčná, ale potřebná

    Jak vyzrát na čištění okapů?

    , 0 komentářů

    Čištění okapů je pro mnohé majitele nemovitostí noční můrou. Je to činnost nezbytná, ale zároveň i velmi otravná. A v mnoha případech také nebezpečná. Zvlášť, pokud se jedná o vyšší budovy či starší stavby. Tuhle nepříjemnou práci však nemusíte dělat sami. S čištěním okapů vám pomohou nejen profesionálové, ale jako zdatný pracant se osvědčil i robot. 

  • na hrabání listí se hodí tzv. švédské hrábě

    Jedny hrábě nestačí?

    , 0 komentářů

    Máte na starosti zahradu se stromy, trávníkem a záhony? Pak se hrabání nemáte šanci vyhnout. Těžko však budete hledat hrábě, které by se daly použít na všechny potřebné činnosti. Které se na co hodí nejvíce? Nač si dát při nákupu pozor?

  • černá skvrnitost na růžích - použití postřiku

    Černá skvrnitost a jak před ní chránit růže

    , 2 komentáře

    Možná, že i vaše růže začínají mít na listech koncem léta stále více tmavých fleků. Drobné skvrny se zvětšují, listy žloutnou, hnědnou a opadávají. Podle charakteristických příznaků dostala tahle choroba velmi popisný název: černá skvrnitost růží. Poradíme vám, jak šíření této nepříjemné houbové choroby zmírnit či dokonce velmi významně omezit.

  • sazenice jahodníku připravená k výsadbě

    Přichází čas na nákup a výsadbu jahodníků

    , 0 komentářů

    Přelom srpna a září je čas, kdy se objevují nabídky nových sazenic jahodníků. Ať už chcete pěstovat jahody poprvé nebo potřebujete svou jahodovnu obnovit či rozšířit, snažte se vždy získat co nejhodnotnější sazenice. Stoprocentní záruku bohaté sklizně vám nedá nikdo, ale kvalitní sadba je jejím nejlepším základem. Poradíme vám, nač dávat při nákupu pozor.

  • zázvor obecný můžete zkusit vypěstovat i doma

    Jak vypěstovat zázvor?

    , 0 komentářů

    Když se řekne zázvor, většina si představí ztlustlé oddenky, známé z regálů obchodů se zeleninou. Rostlinu však viděl růst málokdo. V našich zeměpisných šířkách nejsou pro venkovní pěstování zázvoru vhodné podmínky. Na zakládání zázvorových plantáží tedy rychle zapomeňte. Poradíme vám, jak si můžete vlastní rostlinu vypěstovat v květináči.

  • plody ostružiníku jsou v době zralosti téměř černé

    Sklizeň a zpracování ostružin

    , 0 komentářů

    Ostružiny patří k plodům, na kterých si rádi pochutnáme v podobě čerstvého ovoce. Potíž je, když se jich urodí příliš najednou. Ostružiny dlouhé skladování v syrové podobě nevydrží. Nicméně na rozdíl od malin nám dávají o trochu víc času.