• Jablka Reneta Krkonoše

    Nároky ovocných stromů

    , 0 komentářů

    Co je potřeba udělat pro to, aby ovocný strom dobře rostl a hojně plodil? Který ovocný druh se nejlépe hodí do naší zahrady a kam nejlépe stromek při výsadbě umístit? Pokud chceme mít v naší zahradě zdravé a dobře rodící stromy, je potřeba tyto a další otázky zodpovědně a s dostatečným předstihem promyslet a výsadbu stromů pečlivě naplánovat.

  • maliník patří k oblíbenému ovoci

    Kdy, kam a jaký maliník vysadit

    , 0 komentářů

    Maliník patří k velmi oblíbenému drobnému ovoci. A to nejen kvůli lahodné chuti svých plodů, ale i pro malé nároky na pěstování. Jeho výsadbu a pěstování snadno zvládnou i začátečníci. Poradíme vám, jak vybrat nejvhodnější odrůdu a kam maliník nejlépe vysadit.

  • nabídka zahradních konifer v zahradnickém centru

    Konifery: zakrslé stálezelené jehličnany

    , 0 komentářů

    Díky miniaturním stálezeleným jehličnanům můžete mít kousek přírody i u vás doma. Jejich pěstování je velmi rozšířené, své místo nacházejí zakrslé nádobové konifery uvnitř domovů i v méně prostorných zahrádkách. Bývají ozdobou teras, atrií nebo vstupních prostor domů, balkonů i okenních parapetů. Jsou to rostliny vesměs odolné, přesto se někdy stane, že jehličí začne hnědnout a opadávat.

  • Řez živého plotu z bobkovišně

    Řez a množení bobkovišně

    , 0 komentářů

    Stálezelené keře bobkovišně dobře snášejí zmlazování i silný řez. Jak postupovat, abychom vytvořili dřevinu podle našich představ? V následujícím článku se zaměříme na způsob řezu bobkovišně podle velikosti a účelu využití i na možnosti jejího namnožení.

  • výroba jablečného moštu

    Vybíráme nejvhodnější moštárnu

    , 1 komentář

    Nejchutnější mošt je čerstvě vylisovaný z vlastních jablek. To vám nejspíš potvrdí každý, kdo někdy výrobu jablečné šťávy zkusil. Ne všichni však mají na moštování vhodné podmínky prostorové či časové. V takovém případě mohou pomoci veřejné moštárny. Poradíme vám, co od nich můžete očekávat a také podle čeho vybrat tu ideální právě pro vás.

  • Jak zazimovat oleandr obecný Nerium oleander?

    Jak nejlépe zazimovat oleandr

    , 0 komentářů

    Oleandry patří k oblíbeným nádobovým květinám. Pokud se rozhodneme pro jejich pěstování, musíme počítat s vhodným prostorem pro jejich přezimování. Zimoviště je třeba vybrat nejen co se velikosti týče, ale také s ohledem na teplotu a množství světla.

  • Plánování a příprava osazovacího plánu

    Příprava osazovacího plánu

    , 0 komentářů

    Ať už se chystáte zaplnit úplně novou zahradu rostlinami a nebo je vaším cílem atraktivně zvelebit již částečně osázený prostor, bude se vám hodit osazovací plán. Co všechno by měl obsahovat? A co je potřeba při jeho přípravě zvážit?

  • takhle vypadá řez letitým kmenem šeříku

    Zmlazovací řez přerostlému šeříku prospěje

    , 0 komentářů

    Šeříky necháváme kolem sebe většinou růst bez dalších zásahů. Jenže pak se po letech důkladněji podíváme a neradostně shledáme, že dříve pěkně kvetoucí keř se dere do výšky a kvete tak vysoko, že už si jeho květy ani nemůžeme pořádně užít. A pak začne váhání – je ještě možné přerostlý šeřík zmladit? A kdy a jak nejlépe takový zásah provést?