• rycí vidle využijeme v zahradě velmi často

    Rycí vidle – nezbytnost nebo zbytečnost?

    , 0 komentářů

    Ti, kteří rycí vidle vlastní, na ně většinou nedají dopustit. Těm, kteří váhají, zda si mají další nářadí pořizovat, přinášíme nejen rady, kde všude mohou být vidle v zahradě užitečné, ale také doporučení co vše se hodí zvážit při jejich výběru. Pamatujte, že ideální nářadí nemusí být vždy to nejdražší nebo nejlehčí. Ideální je takové, které poslouží k vaší spokojenosti s tím, co potřebujete nejčastěji dělat.

  • při výběru prostředku na likvidaci plžů je třeba mít na paměti i jeho další účinky

    Čím hubit slimáky a plzáky

    , 1 komentář

    Ti, kteří nemají s řáděním plzáků španělských problémy, si mohou gratulovat. Těm ostatním nezbývá, než znovu a znovu svádět nerovný boj. Soupeř, původem z Pyrenejského poloostrova, je totiž velmi žravý. Někdy to vypadá, že mu chutná snad absolutně všechno. On, naopak, nechutná téměř nikomu. Prý proto, že je hořký. Ale jestli je to pravda, netuší ani odborníci zabývající se měkkýši – malakologové.

  • hortenzie mění barvu s ohledem na složení půdy

    Přilepšete hortenziím, odvděčí se vám svou krásou

    , 1 komentář

    Hortenzie v našich zahradách většinou dobře prospívají i bez zvláštní péče. Volbou vhodného hnojiva můžeme nejen podpořit bohatost jejich kvetení, ale u některých kultivarů zvýraznit či dokonce pozměnit barevnost. Zvlášť velké oblibě se mezi pěstiteli těší rostliny s modře zbarveným květenstvím. Ne každá hortenzie barvu svých květů dokáže změnit.

  • Pěstování dýní

    Kde a jak pěstovat dýni

    , 0 komentářů

    Důvodů k pěstování dýní najdeme opravdu hodně. V první řadě jsou dýně nenáročné rostliny, které vyrostou i při minimálním úsilí téměř kdekoliv. Oblíbenost dýní stoupá také díky zdravotním přínosům pro lidské tělo, díky snadné kuchyňské úpravě a v neposlední řadě ji umocňují i rozmanité možnosti dekorativního využití. V následujícím článku najdete informace, jak postupovat při pěstování dýní, aby úroda co nejlépe odpovídala Vašim přáním a představám.

  • před kuchyňským zpracováním je třeba řapíky rebarbory oloupat

    Co s nadbytkem rebarbory?

    , 0 komentářů

    Vyrostl vám na zahradě nadbytek rebarbory? A nebo vám někdo daroval tolik řapíků, že je nedokážete v dohledné době zkonzumovat? Pak si reveň schovejte na časy, kdy bude o čerstvé ovoce ze zahrady nouze.

  • k sušení se hodí méně otevřené květy pivoňky

    Jak usušit pivoňky?

    , 0 komentářů

    Bohatě kvetoucí keře pivoněk každoročně koncem jara zdobí množství zahrad. Pokud květy ve správný čas uřízneme a dobře usušíme, můžeme si jejich krásu užívat až do příští sezóny.

  • termíny postřiků je důležité zapisovat

    Co nechcete zapomenout, zapište

    , 0 komentářů

    Ideální rada co všechno si o zahradě zapisovat neexistuje. Každý si musí najít svou cestu. Nabízíme několik rad, které vám mohou péči o zahradu v budoucnu usnadnit. Třeba se vám některá z nich bude hodit. Pokud se naučíte dobře pozorovat život na zahradě, snáze zjistíte, proč to či ono neroste jak jste si představovali.

  • bazalky mají různé barvy a tvary

    Jak mít bazalku vždy po ruce

    , 0 komentářů

    Bazalka patří ke stále oblíbenějším druhům koření. I ti, kteří nemají vlastní zahradu či to do ní mají daleko, se mohou těšit z čerstvé bazalky. Velmi snadno ji můžeme pěstovat nejen na balkoně, ale dokonce i v květináči za oknem. Jen je dobré se poohlédnout po druhu, který je pro pěstování v nádobách nejvhodnější.