• starček přímořský v sousedství s oranžovými afrikány

    Rostliny se stříbřitými listy - stříbrné kytky pro vaši zahradu

    , 2 komentáře

    Rostliny se stříbřitými listy bývají velmi atraktivní samy o sobě. Zvlášť, když vynikají vedle své barvy také zajímavým tvarem. V okrasných záhonech naprosto dokonale doplňují syté barvy letniček, ale skvěle ladí také s jemnými tóny modrých či růžových barev. Proto některým z nich rádi promineme nepříliš výrazné květy.

  • výhodou je, pokud má nádoba kruhové úchyty

    Osázejte staré sudy, džbery nebo vědra

    , 0 komentářů

    Budujete zahradu ve venkovském stylu? Přinášíme inspiraci na opětovné využití bednářských výrobků. Sudy na víno, pálenku nebo vodu, které už svému původnímu poslání dosloužily můžete využít na pěstování užitkových i okrasných rostlin.

  • dívka si čte v závěsné houpačce

    Nejlepší místo na čtení

    , 3 komentáře

    Čas od času je příjemné odložit zahradní nářadí, přivřít oči a zapomenout, že na zahradě je potřeba udělat to či ono. Koneckonců, koloběh zahradních prací je nekonečný a chvíle, kdy by bylo úplně všechno hotové, vlastně neexistuje. Proto se hodí mít nějaký kout, kde můžeme nerušeně relaxovat, třeba s knížkou v ruce.

  • stará kredenc ožila množstvím rostlin

    Vdechněte staré kredenci nový život

    , 0 komentářů

    Čas je neúprosný nejen k lidem, ale i k věcem, které je obklopují. A tak prostě jednoho dne už některé starší kusy nábytku není možné pro jejich sešlost věkem v bytě využít. Nejsou svou podstatou tak vzácné, aby se hodily k nákladnému restaurování. Ale pokud jsme v jejich blízkosti prožili my nebo naši blízcí dlouhé roky, jen neradi se s nimi loučíme.

  • drátěná konstrukce gabionu se postupně vyplní kameny

    Gabion aneb velká klec plná kamení

    , 1 komentář

    Možná i vám zní slovo gabion velmi tajemně a nemáte pod ním žádnou konkrétní představu. Místo dlouhého vysvětlování poslouží fotografie. Ano, v současné době mají gabiony nejčastěji podobu jakési drátěné klece plné kamení. Používají se při stabilizaci břehů vodních toků či při budování opěrných zdí nebo plotů. Ale své uplatnění stále častěji nacházejí i v drobné zahradní architektuře.

  • brambor usmažený do podoby květu

    V hlavní roli brambory

    , 0 komentářů

    Brambory na talíři mají někdy poněkud nevděčnou roli. Jako příloha často tvoří spíše nenápadnou část pokrmu. Připravili jsme pro vás inspiraci, jak z brambor vykouzlit nejen chutné, ale i okouzlující pokrmy.

  • popínavé růže zdobí i venkovní část plotu

    Plotem zahrada končit nemusí

    , 0 komentářů

    Plot zdaleka nemusí představovat strohé ukončení zahrady. A to ani tehdy, pokud před ním máte k dispozici jen úzký pruh půdy. Stačí vhodně zvolená výsadba a i zdánlivě obyčejný dřevěný plot získá šmrnc a osobité kouzlo.

  • z palet je možné vyrobit jednoduchý zahradní nábytek

    Darujte paletám další život

    , 0 komentářů

    Původním posláním dřevěných palet je usnadnění přepravy nákladů. Ale používat je můžeme také jako přírodní materiál vhodný k recyklaci. Přinášíme inspiraci k využití palet v zahradě, ale také rady čeho si při jejich obstarávání všímat.