• sukulenty pěstované v misce

    Jarní výstava kaktusů a sukulentů

    , 0 komentářů

    Pěstování kaktusů patří stále k velmi oblíbeným aktivitám. Zatímco pár méně náročných kousků má za oknem leckdo, vzácnější druhy vyžadují nemálo znalostí a dovedností. Prostřednictvím výstavy můžete dvakrát ročně ve sklenících Na Slupi obdivovat nejatraktivnější kousky našich předních pěstitelů.

  • detail květu fuchsie

    Za fuchsiemi do Buchlovic celé léto

    , 1 komentář

    Tradiční letní atrakcí se na zámku v Buchlovicích stala výstava fuchsií. Zdejší zámecká sbírka patří k nejvýznamnějším a nejproslulejším sbírkám fuchsií ve střední Evropě.

  • na jaře rozkvétají skalky množstvím barev

    Májové výstavy skalniček

    , 0 komentářů

    Nejbohatší výstavy skalniček bývají v květnu. Mezi nejznámější patří pražské výstavy pořádané klubem Soldanella. Letos můžete nejkrásnější výpěstky skalničkářů obdivovat v zahradách za Faustovým domem poblíž Karlova náměstí až do 20. května. O něco kratší je další z výstav, kterou pořádá Alpinium klub v Plzni.

  • sklizeň chřestu je náročná na ruční práci

    Slavnosti chřestu v Čechách i na Moravě

    , 0 komentářů

    Máte rádi chřest a rádi byste ochutnali opravdu čerstvý? A nebo byste jej rádi pěstovali i na své zahradě a dozvěděli se o něm co nejvíce? Pak si nenechte ujít chřestové slavnosti v Hostíně na Mělnicku či v Ivančicích u Brna. V Hostíně si můžete pěstování prohlédnout přímo v areálu farmy.

  • květy narcisů jsou velmi atraktivní

    Výstava narcisů v Lysé nad Labem

    , 0 komentářů

    Již 15. ročník oblíbené výstavy narcisů, tulipán a dalších jarních cibulovin můžete od čtvrtka do neděle navštívit na výstavišti v Lysé nad Labem. Společnost bude v letošním roce narcisům dělat modřenec.

  • kraslice batikované v cibulových slupkách

    Nejen velikonoční inspirace

    , 0 komentářů

    Zahrádkářské spolky v nejrůznějších koutech republiky přichystaly celou řadu velikonočních výstav. Snadno na nich získáte inspiraci pro jednoduchou a přesto velmi atraktivní velikonoční výzdobu bytu či zahrady. Někdy stačí k vyčarování velikonoční atmosféry opravdu málo - třeba trocha březových či vrbových proutků přizdobených mašličkou a kraslicí. 

  • orchideje se snaží důmyslným způsobem přilákat hmyz k opylení

    Za orchidejemi do Fata Morgany

    , 0 komentářů

    Tradiční výstava orchidejí v botanické zahradě v pražské Troji otevřela své brány již pojedenácté. Obdivovat můžete nejen nejznámější druhy, ale připravena je také řada méně známých, kuriózních i velmi vzácných orchidejí.

  • hvězdník zvaný též zornice, amarylka či Hippeastrum

    Hyacinty a hvězdníky v Královské zahradě

    , 0 komentářů

    Předjarní květinové výstavy v empírovém skleníku  na Pražském hradě se každoročně stávají magnetem pro stovky návštěvníků. V letošním roce můžete obdivovat přehlídku vůní a barev hyacintů a rozmanitost barev, tvarů a velikostí květů hvězdníků.