Diskuze na téma: Míza ořešáku

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Honza , Vloženo: 14.5. 2017 20:11
Dobrý den, zajímala by mě jedna věc, jestli tedy sem tento dotaz patří....
Syn nasbíral do skleničky mízu z ořešáku (vlašský ořech) a mě zajímá, zda je možné použít ji třeba do sirupu, jestli není nějak závadná, případně pro lidský organismus jedovatá? Nebo zda není dokonce něčím zdravá?
Děkuji Honza

Autor: Tamara , Vloženo: 15.5. 2017 20:21
Dobrý den, sama jsem to nezkoušela, ale určitě se využívá do sirupů míza javoru a břízy, ořešáku královského zřejmě také. Možná bude mít někdo k dispozici i nějaký ten recept..
Autor: Honza , Vloženo: 18.5. 2017 12:01
Zdravím a děkuji za reakci.
Přeji hezký den, Honza
Autor: Mirek POLÁK, Vloženo: 13.4. 2020 11:28
Ještě nikdy jsem to nepozoroval, ale letos mi z jednoho ořešáku (mám dva, druhý nic) kape míza. Během 4 hodin nakape zavařovací sklenice. Zkoušel jsem to pít, má to podobnou chuť jako voda z nastrouhaných okurek, jestli to má nějaké blahodárné účinky nevím, zažívací ani jiné potíže mi to nezpůsobilo.