Diskuze na téma: Míza ořešáku

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Honza , Vloženo: 14.5. 2017 20:11
Příspěvek: Dobrý den, zajímala by mě jedna věc, jestli tedy sem tento dotaz patří....
Syn nasbíral do skleničky mízu z ořešáku (vlašský ořech) a mě zajímá, zda je možné použít ji třeba do sirupu, jestli není nějak závadná, případně pro lidský organismus jedovatá? Nebo zda není dokonce něčím zdravá?
Děkuji Honza

Autor: Nepřihlášený uživatel - Tamara , Vloženo: 15.5. 2017 20:21
Honza : Dobrý den, sama jsem to nezkoušela, ale určitě se využívá do sirupů míza javoru a břízy, ořešáku královského zřejmě také. Možná bude mít někdo k dispozici i nějaký ten recept..
Autor: Nepřihlášený uživatel - Honza , Vloženo: 18.5. 2017 12:01
Tamara : Zdravím a děkuji za reakci.
Přeji hezký den, Honza