červená a žlutá dobře ladí s proutěným košíkemKaždý z 11 pokojů nabízí návštěvníkům inspirativní výzdobu z vřesů, chryzantém, aster a dalších podzimních květin. Nechybí ani originální aranžmá z větví a plodů stromů, dýní a papírových draků. Květinové dekorace a aranžmá připravilo zlínské zahradnictví Oškera.



Zlínská zoo hýří podzimními barvami

Při podzimní návštěvě zlínské zoo můžete obdivovat nejen zvířata, ale také množství atraktivně zbarvených stromů. Do zářivé červené se zbarví listy ambroně západní, která roste poblíž venkovního výběhu pro lipicány. Zlátnoucí odstín získávají jehlice tisovců dvouřadých na břehu rákosového rybníka poblíž zámku Lešná.

Sytě žlutou barvou září listy jinanu dvoulaločného. Odstíny všech barev mají i listy běžných dubů, buků, kaštanů, přehlédnout nelze ani krásně vybarvené psí víno či škumpu ocetnou.

bílá působí velmi elegantně


Pohodlí z konce 19. století

Zámek Lešná je součástí areálu Zlínské zoo. Patří k nejmladším šlechtickým sídlům na Moravě. Jeho majitelé, hrabata Seilernové, nechali v letech 1887 – 1893 vybavit všemi dostupnými vymoženostmi té doby. Zámek tak měl vodovod, ústřední topení, domácí telefon, prostorné koupelny i splachovací záchody.

Důležitou součástí interiéru je i zajímavá sbírka předmětů z celého světa. Najdete tu práce ze slonoviny, ebenu, teakového dřeva, ale také antické a egyptské vykopávky.

zajímavé využití lampionků mochyně židovské

Místo konání: ZOO a zámek Zlín-Lešná

Kontakt: www.zoozlin.eu/zamek-lesna

Termín: 25. - 28. 9. 2015