Diskuze na téma: Molice

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Jindřiška , Vloženo: 21.4. 2017 14:31
Dobrý den. Mám problémy s molicemi jak v bytě, tak i zahradě. V květinářství jsem si koupila drahý koncentrát Substral Careo, ale výsledek se nedostavil, přestože jsem postřik už několikrát opakovala. Mám tam zapíchané i žluté lepové desky, ale molice se množí dál a napadají předpěstovávanou sadbu zeleniny (kroutí se jí lístky a mají bělavé flíčky). V létě mám molic plnou zahradu - vylétají v bílých oblacích ze sousedova stromořadí a spolu s mraky mšic decimují mé výpěstky. Mšice napadaly/obalily i lichořeřišnici, která by údajně měla mšice odpuzovat. Na mšice funguje např. výluh z kopřiv, ale co na molice? Existuje způsob, jak těmto invazím zamezit nebo je aspoň minimalizovat? Děkuji.

Autor: J.K. , Vloženo: 22.4. 2017 15:17
Postřik nezabíjí vajíčka, zkuste akci opakovat tak dlouho, až zničíte i všechny budoucí jedince, které se teprve vylíhnou. A co domluvit spolupráci se sousedem?
Autor: Jindřiška , Vloženo: 26.4. 2017 18:43
Bylo by to krásné domluvit se se sousedem, ale... soused na zahradničení není: všechno má vydlážděné a pouze zametá chodník. Zato mu ale vadí, že jak se vyjádřil že já se "peleším v hlíně". Asi tím myslel, že pořád dělám na zahradě. Stromy a keře tj. 16 tůjí a smrk nasázel 10 cm od společného plotu, s mezerami mezi rostlinami cca 20-25 cm, před ně ještě řadu keřů, které jsou pomalu tak vysoké jako ty tůje tj. 3,5 - 4 m (po zkrácení), ale pořád nemá dost soukromí, ani s vlčákem a poplašným zařízením...Rodiče a sousedy si člověk nevybírá...Jinak před časem jsem nalila 1-2x zbyteček toho postřiku proti molicím rovnou do květináče. Možná to molicím trvalo o něco déle, než se objevila další generace, ale nezlikvidovala jsem je. Letos jsem stříkala už nejméně 5x. Asi jsou vůči Substralu imunní.