Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
25/0°C
29. Duben, Pondělí
-
30. Duben, Úterý
max./min. teplota 27/9°C min. přízemní teplota 9.5°C množství srážek 0mm -
1. Květen, Středa
max./min. teplota 24/11°C min. přízemní teplota 11.2°C množství srážek 0mm -
2. Květen, Čtvrtek
max./min. teplota 23/12°C min. přízemní teplota 12°C množství srážek 1.3mm