Diskuze na téma: Tmavnutí hlíz
Řadu let pěstuji brambory. Vždy jen z certifikované sadby a min. vždy 2-3 odrůdy každý rok. Stanoviště měním. Přihnojuji hnojivem na brambory a v průběhu vegetace superfosfátem.
Při konzumaci loňšǩé úrody se objevuje velmi výrazný a nepříjemný problém. Jde o odrůdy Dita a Adéla. Ve slupce je barva hlíz normální. Po uvaření začne docela velký podíl (30%) hlíz (bez ohledu na odrůdu) tmavnout a nabírat velmi odpornou zelenohnědou barvu. Také konzistence těchto hlíz je odlišná - tužší.
Co toho může být příčinou a co se s tím do budoucna dá dělat?
Budu vděčný za Vaše rady. Předem děkuji .
Zdravím.
max./min. teplota
15/0°C
8. Květen, Středa
-
9. Květen, Čtvrtek
max./min. teplota 20/5°C min. přízemní teplota 5.5°C množství srážek 0mm -
10. Květen, Pátek
max./min. teplota 22/6°C min. přízemní teplota 6°C množství srážek 0mm -
11. Květen, Sobota
max./min. teplota 22/7°C min. přízemní teplota 7.5°C množství srážek 0mm