Zpracování a skladování plodin
Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.-
Konzumace naklíčených brambor
Otázka:Je možné konzumovat brambory, které začaly klíčit?
-
Záchrana jablek po krupobití
Otázka:Jablka na stromě jsou hodně poničená po silném srpnovém krupobití. Lze je ještě nějak zachránit? Zatím je nelze konzumovat, jsou to totiž podzimní a zimní odrůdy.
-
Dobromysl se zlatými listy
Otázka:Na skalce léta pěstuji nízkou dobromysl s téměř zlatě zbarvenými lístky. Voní velmi pěkně, ale nejsem si jistá, zda ji mohu také používat v kuchyni, podobně jako klasickou dobromysl.
-
Mochyně na okrasu i k jídlu?
Otázka: Na zahradě se nám pěkně rozrostla mochyně, ta s těmi oranžovými lampiónky. Ale nejsme si jistí, zda jsou její plody jedlé. -
Mohu jíst indiánské okurky?
Otázka: Máme na plotě bohatě rozrostlou liánu. Přesný název neznám, ale prý je to indiánská okurka. Plody jsou takové menší, zelené, oválné a hodně pichlavé. Nevím, jestli je mohu konzumovat. Někdo mi tvrdil, že ano..
max./min. teplota
11/-2°C
23. Duben, Úterý
-
24. Duben, Středa
max./min. teplota 11/1°C min. přízemní teplota 1.8°C množství srážek 0mm -
25. Duben, Čtvrtek
max./min. teplota 11/0°C min. přízemní teplota 0.2°C množství srážek 0.2mm -
26. Duben, Pátek
max./min. teplota 15/0°C min. přízemní teplota -0.5°C množství srážek 0mm