Zpracování a skladování plodin

Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.

Sušení makovic

Otázka: Kdy je nejvhodnější čas pro sklizeň makovic na sušení? Děkuji, Hanka.
Odpověď:

Hanko, makovice je vhodné seřezávat když jsou tobolky zralé. To poznáte nejlépe podle toho, že semena v makovici chrastí. Sušení je pak snadné: stačí dát makovice nastojato do temna či na světlo. Důležité je, aby byly v suchu. Pokud byste sklidila makovice nezralé, pak by došlo k jejich scvrknutí.



Podobné příspěvky



Kam dál?

  • Úroda jablek připravená k dalšímu zpracování

    Kalvádos aneb pálenka z jablek

    , 0 komentářů

    Máte ve sklepě ještě loňskou jablečnou úrodu, kterou nestačíte zkonzumovat? Pokud patříte mezi ty šťastnější zahrádkáře, kterým se v předchozím roce urodilo větší množství jablek a není ve vašich silách je všechny spotřebovat, máme pro vás skvělý tip pro jejich další zpracování.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK