Zpracování a skladování plodin

Jak se správně starat o plodiny ze zahrádky sklizené tak, aby dlouho vydržely; postupy zpracování.

Co dělat, aby sklizené ředkvičky nevadly?

Otázka: Dobrý den, když sklidím ředkvičky a dám je do chladničky, jsou brzo hodně povadlé. Je tomu možné nějak předejít? Děkuji, Blanka.
Odpověď: Dobrý den, Blanko. Kořeny ředkvičky, ale také mladé mrkve, brzy vadnou, pokud jim ponecháme nať. Právě ta odčerpává vodu z kořenů. Zkuste tedy nať co nejdříve odstranit. Před uložením do chladničky kořenovou zeleninu operte v čisté vodě a před skladováním osušte. Sklizené bulvičky se doporučuje skladovat při teplotách 0–2°C a relativní vzdušné vlhkosti 90–95%.


Podobné příspěvky



Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK