Diskuze na téma: Podzimní sklizeň rebarbory?
Existuje však výjimka, stará anglická odrůda Glaskin´s Perpetual, kterou je možné konzumovat celou sezonu. U ní k nadměrnému zvýšení obsahu kyseliny šťavelové nedochází.
Dalším důvodem, proč není vhodné sklízet rebarboru celoročně je skutečnost, že rostlina potřebuje načerpat živiny pro další sezónu.
Proto, pokud nepěstujete výše zmíněnou odrůdu vhodnou k celoroční sklizni, a přesto máte rebarboru rádi, zvolte některý z vhodných způsobů jejího uchování. Více v článku Co s nadbytkem rebarbory?
max./min. teplota
24/0°C
6. Květen, Pondělí
-
7. Květen, Úterý
max./min. teplota 13/10°C min. přízemní teplota 10.5°C množství srážek 4.5mm -
8. Květen, Středa
max./min. teplota 18/8°C min. přízemní teplota 8.5°C množství srážek 0mm -
9. Květen, Čtvrtek
max./min. teplota 21/5°C min. přízemní teplota 5.2°C množství srážek 0mm