Diskuze na téma: Dlouhodobé skladování ovoce a zeleniny

(1hlas)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Tom Hrubec , Vloženo: 09.7. 2014 08:47
Jak dlouhodobě skladovat klasické produkty např jablka a hrušky pro zimní použití, bez konzervace a sušení

Autor: Lenka , Vloženo: 09.7. 2014 09:13
My dáváme část do sklepa. Ale jablka a hrušky na skladování nesmí být natlučené nebo poškozené hmyzem či hnilobou. Odrůdy pro skladování rozložíme na lísky a uložíme v chladné tmavé místnosti. Zásoby je nutné pravidelně kontrolovat a odstraňovat plesnivé či hnijící kusy. Druhou část většinou moštujeme a v mrazáku to vydrží klidně i několik let. Případně některé moštárny zvládnou i tepelnou úpravou prodloužit životnost šťávy...
Autor: Zbyněk Král, Vloženo: 06.9. 2016 09:23
Dobrý den, my skladujeme hrušky a jablka, která chceme mít třeba na Vánočním stole v seně. Jsou k tomu tedy potřeba plastové přepravky, ve kterých jsou jablka naskládána pouze v jedné vrstvě a pak se přepravka uloží do sena. Výhodou je, že zde jablka ani hrušky nepřemrznou a zůstanou krásně šťavnatá.
Autor: Kamil , Vloženo: 30.1. 2017 12:01
Osobně skladujeme ovoce a zeleninu ve sklepě. Máme zde několik různých zón, protože každá zelenina a ovoce potřebují k uskladnění jinou teplotu. V policích máme dané ovoce v přepravkách.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK