Diskuze na téma: Poškození smrku

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Anonym , Vloženo: 26.6. 2016 00:00
Po příjezdu na náš letní byt v Českých Budějovicích jsme zjistili, že náš vzrostlý smrk má podélnou a velmi rovnou prasklinu. Poněvadž sousedíme s další zahradou, kam zasahovaly větve a nebyl sousedy moc vítán, máme podezření, zda se nejedná o úmyslné poškození. Mnohem více mám však obavy, aby nepraskl a nestalo se neštěstí. Mohli byste mi poradit na koho se mám zde v Budějovicích obrátit?

Autor: Libuše Hubková , Vloženo: 26.6. 2016 17:12
V podobných případech je nejlépe se obrátit na specialisty, kteří se dřevinami zabývají. Konkrétní jméno či firmu vám nedoporučíme, ale stačí, když si např. ve vyhledávači google.cz vyhledáte spojení "arborista Budějovice". Případně se můžete podívat na seznam specialistů, který nabízí web www.stromypodkontrolou.cz
Arboristé dokáží posoudit stav stromu a zároveň provést vhodný zásah. Při výběru specialisty se informujte o tom, zda má pro danou práci příslušný certifikát.
Pokud budete chtít vložit fotografii, použije k tomu diskusi. Tam je možné snadno vložit nejen text, ale i snímek. A určitě budeme rádi, když dáte vědět jak vše dopadlo, zda bylo možné strom např. částečně zachránit či co se nakonec ukáže jako příčina praskliny.