Diskuze na téma: Smrčky

(0hlasů)
Hodnotit mohou pouze přihlášení uživatelé
Autor: Nepřihlášený uživatel - Lucie , Vloženo: 07.7. 2017 11:50
Dobrý den,
měla bych dotaz k pěstování smrčků. Vysadili jsme si asi 6 ks smrčků. Poloha - cca 750m.n.m., Šumava, vysazené jsou asi 50 cm od malého potůčku. Dva nebo tři smrčky ale "zaostávají" za ostatními, nerostou rovnoměrně jako ostatní, a částečně i usychají. Mám k dispozici fotografie, ale nepřišla jsem na to, zda se dají vložit. Předem děkuji za odpověď. Lucie

Autor: Ivana , Vloženo: 09.7. 2017 18:23
Dobrý den, nepíšete, kdy jste smrčky vysadili. Úspěch výsadby může být závislý na období, kdy sázíte - přikláním se k podzimní výsadbě (natolik včas, aby stromek stačil dobře zakořenit před zimními mrazy). Na jaře mám se sázením horší zkušenosti, jehličnany se ujímají hůř a některé se nechytí. Jinak záleží i na zdroji, odkud stromky máte.
Autor: Lucie , Vloženo: 10.7. 2017 11:05
Dobrý den Ivano,
stromky se sázely asi před šesti lety, z vlastních sazenic, období si přesně nepamatuji. V řadě je asi šest nebo sedm stromků. Ostatní krásně prospívají. Ten nejvyšší už má více jak dva metry. Ale právě tyhle dva jsou takové "zaostalé". Všechny ty stromky mají stejné podmínky, proto nás to zaráží.
Autor: Ivana , Vloženo: 10.7. 2017 11:21
Tak ještě zkuste zjistit, zda stromky nenapadl nějaký škůdce nebo jestli nemohl řádit v zemi hraboš a poškodit část kořenů..