komentované prohlídky připravili i v BuchlovicíchZáleží jen na vás, jaký typ zahrady si vyberete. VII. ročník Víkendu otevřených zahrad nabízí jedinečnou šanci získat inspiraci pro budování vlastní zahrady.



Do akce se zapojily i farní a klášterní zahrady; botanické zahrady a arboreta; přírodní zahrady; historické zahrady a parky; zámecké a městské parky a prostory (včetně zahrad střešních).

K návštěvě zvou zahrady známé a proslulé, jako zahrady pod Pražským hradem, Květná a Podzámecká zahrada v Kroměříži. V Akademické zahradě Mendelovy univerzity v Lednici budou letos otevřeny Tématické zahrady Labyrint přírody a Ráj zahrad. V Brně můžete navštívit v parku Špilberk Zahradu pod hradbami - Hlídka I. Nově se přihlásil ke spolupráci i park u zámku Kynžvart.

Vstoupit můžete také do několika zahrad soukromých, kde Vám jejich majitelé představí ekologický způsob zahradničení nebo si budete moci v rodinném prostředí vzájemně předat zkušenosti s tímto šetrným pěstováním rostlin. Budete-li mít příležitost zavítat do Jihomoravského kraje, určitě si nenechte ujít Bylinkovou zahradu ve Valticích.

Organizátoři připravili na webu  www.vikendotevrenychzahrad.cz nejen údaje o programu v tom kterém místě a dopravním spojení, ale i další podrobné užitečné informace.

Inspiraci pořadatelé získali ve Velké Británii. Tam se zahrady otevírají veřejnosti již od roku 1998 pod názvem Open Garden & Squares Weekend. I u nás se těší Víkend otevřených zahrad vzrůstající oblibě.

Místo konání: více než 180 zahrad a parků v celé České republice

Kontakt: www.vikendotevrenychzahrad.cz - na webu najdete podrobný přehled všech zúčastněných zahrad, včetně doprovodných akcí. 

Termín: 10. – 11. června 2017