V zahradách za Faustovým domem každoročně ožívají skalky a kamenná koryta množstvím skalniček, zakrslých jehličnatých či listnatých stromků. Nádhernou podívanou představují pestré květy azalek a rododendronů, které v průběhu výstavy postupně rozkvétají.



Na výstavě nechybí tradiční zástupci skalniček: modré hořce, žluté tařice, bílé iberky, nízké floxy v růžové i dalších barvách, růžové a fialové tařičky zahradní. Mezi nimi jako šperky vykvétají rostliny, vyžadující zvýšené pěstitelské nároky – fritilarie, levisie, trojčetky či zástupci orchidejí nebo masožravých šprlic.

trojčetka čili Trillium patří k méně známám rostlinámObdivovat můžete skupinu srdcovek nádherných, které se představují v plné kráse různých barev květů (bílá, růžová, červená), ale i ve škále odstínů listů. Atraktivní je také kolekce dlužich, jejichž listy přímo hýří nejen odstíny zelených, ale také červených až purpurových barev.

Samozřejmostí těchto výstav jsou jmenovky u vystavených rostlin. Díky nim se můžete inspirovat čím a jak rozšířit vlastní skalku. V případě zájmu si můžete vyhlídnuté rostliny zakoupit v prodejně, která je součástí výstavy. Přítomní členové Klubu skalničkářů vám ochotně, a především odborně, poradí s výběrem i s péčí o jednotlivé rostliny.

Klub skalničkářů Praha pořádá v zahradě, kterou najdete v těsném sousedství Faustova domu na Karlově náměstí, dvě jarní a jednu podzimní výstavy skalniček. Ta květnová je z nich největší a nejdelší. Historii oblíbených pražských výstav odstartovala v roce 1969 výstava lomikamenů ve foyeru Národního muzea.

Místo konání: Zahrada vedle Faustova domu, Praha 2, Karlovo náměstí

Lewisie patří ke šperkům každé skalkyKontakt: www.skalnickari.cz

Termín: 4. – 20. 5. 2016, 9 – 18 hodin (denně, včetně sobot, nedělí a svátků)

----------------------------------

Jaro v alpinu - výstava a prodej alpinek, dřevin a drobných jehličnanů

Místo konání: Zahrada gymnázia, Mikulášské náměstí, Plzeň

Kontakt: www.skalnicky-plzen.cz

Termín: 4. - 13. 5. 2016, 9 - 19 hodin