modřence, narcisy a pomněnkyJiž 15. ročník výstavy narcisů, tulipánů a dalších jarních cibulovin a zahradnické trhy, to je výstava NARCIS 2016 v termínu 21. - 24. 4. 2016 V hale A2 budete obdivovat plno krásných pestrobarevných květů narcisů, tulipánů a dalších jarních cibulovin. Nechybí ani poradenská služba pro zahrádkáře a bohatý doprovodný program.



Výstava Narcis, tisíc a jedna květina, tou letošní je modřenec (Muscari) z čeledi hyacintovité. Tato jarní cibulovina, jak její barva napovídá, kvete nejčastěji modrými květy. Je velmi nenáročná, plně mrazuvzdorná a na stanovišti může růst velmi dlouhou dobu. Snadno se množí dceřinými cibulkami. Nesnáší jen vlhké stanoviště. Sázet se může na skalky, ke krajům cest, nebo do trávníku. V poslední době se vyšlechtily nové odrůdy s barvou květů bílou, fialovou a dokonce i žlutou. Také tvary květů se dostaly do úplně nových rozměrů. Protože vydrží i dlouho ve váze, používají se k řezu a na výstavě budou v květinových aranžmá v kombinaci s dalšími jarními květinami.

Návštěvníci si budou moci nakoupit vše, co potřebují pro svoji zahradu – osiva, okrasné a ovocné dřeviny, zeleninovou i květinovou sadbu, balkónovky a další květiny, tak i zahradnické potřeby a zahradní nábytek. 

Místo konání: výstaviště Lysá nad Labem

Kontakt: www.vll.cz

Termín: 21. - 24. 4. 2016, 9 – 17 hodin