růžeSoučástí doprovodného programu Slavnosti růží budou také hry, divadlo a výtvarné dílničky pro děti. Po celý víkend bude v areálu zámku znít i hudba, o kterou se postarají studenti pražské konzervatoře, sbor ZUŠ Kralupy a folková skupina. Připraveno je i malé růžové tržiště na přilehlé loučce a nebude chybět ani tradiční občerstvení. Připravena je rovněž úspěšná přednáška Lenky Křesadlové o růžích a krajinářských parcích.



Státní zámek Veltrusy patří mezi národní kulturní památky. Leží 25 km severně od Prahy, v těsné blízkosti města Veltrusy. Patří k významným architektonickým dílům vrcholného baroka. V zámeckých a parkových prostorách se uskutečnil v roce 1754 první vzorkový veletrh na světě za účasti panovnice Marie Terezie a Františka Štěpána Lotrinského.

Zámek společně s takřka 300 hektarovým parkem láká nejen tuzemské a zahraniční turisty, ovšem také filmaře z různých koutů světa. Svou "roli" si zahrál v řadě filmů a pohádek, například Amadeus, Král Ubu, Malá mořská víla. Bohužel v roce 2002 zámecký areál silně poničily povodně. Řádění vodních živlů se zámeckému areálu nevyhnulo ani v roce 2013. Opravami a obnovou postupně prošly jak historické užitkové stavby, tak hlavní zámecká budova a zámecký park.

Místo konání: Zámek Veltrusy - Oranžerie

Kontakt: www.zamek-veltrusy.cz

Termín: 24. – 25. června 2017, 10:00 - 17:00 hod.