Velmi atraktivně působí židle z tepaného železa nebo litiny. Už z dálky poutají pozornost jejich zdobná opěrátka. Stačí pak přidat odpovídající stolek a čekat, až se hosté, třeba s odpolední kávou, usadí. A když na stůl přidáte vázu či jinou zajímavou nádobu s čerstvými květy, bude kout působit příjemně zabydleným dojmem. Zajímavě tvarované židle dovedou oživit i zdánlivě tuctový zahradní kout.

skládací dřevěné židle snadno přemístíme



Dřevěné židle sluší snad každé zahradě. Navíc delší sezení na dřevěných židlích bývá příjemnější než na kovových. Ve své přírodní podobě dřevo výborně ladí s nejrůznějšími kvetoucími záhony či keři. Podobně neutrálním, ale mnohem výraznějším dojmem, působí nábytek natřený bíle. Pokud už mají dřevěné židle své nejlepší roky za sebou, vdechněte jim nový život barevným nátěrem. Výrazné barvy oživí zákoutí i v době, kdy zahrada příliš barvami nehýří. Barevnost sedacího nábytku můžete sladit s výraznými rostlinami v blízkém okolí.

připravte dětem i jejich místo k posezení v zahradě

Zapomínat byste neměli ani na nejmladší uživatele zahrady. Děti jistě uvítají, pokud budou mít „svůj“ kout, který si zorganizují podle svého. Starší stolek a židle odpovídající velikosti můžete oživit bílým či barevným nátěrem. K výběru barev přizvěte i děti. Možná vás jejich volba barvy překvapí, ale pamatujte, že čím dřív začnou o svém okolí přemýšlet a stávat se jeho spolutvůrci, tím více a lépe jej budou vnímat. Tak proč jim nedat prostor?

červenou barvu křesel umocňují rudé růže v záhoně