česnekNa výstavě nechybí tradiční magnety - bohatý sortiment ovoce a zeleniny. Nakoupit můžete květiny, cibuloviny, okrasné dřeviny, růže, skalničky, kaktusy, bonsaje, ovocné stromky. Své stánky zde mají také prodejci skleníků, pařenišť, zahradní mechanizace, nábytku, krbů či bazénů. Samozřejmou součástí výstavy je i poradna pro zahrádkáře. K nejvyhledávanějším prodejcům na Zahradě Čech pravidelně patří pěstitelé ovocných stromků, jahodáři či prodejci českého česneku. Přízni návštěvníků se těší také řemeslná tržnice s ručně vyráběnými šperky, košíky a keramikou. Nechybí ani ochutnávky krajových specialit. Vínu je zasvěcen pavilon G. Výsledky svého snažení tu představuje téměř 20 vinařů z oblasti Litoměřic a Jižní Moravy.



Sedm ukázkových zahrad vzniklo v dosud nevyužité části výstaviště v rámci soutěže Nejkrásnější zahrada 2013. Kromě rostlin v těchto zahradách nechybí ani drobné prvky, jako například ohniště zapuštěné do země nebo vodní prvky. Výhodou expozice ukázkových zahrad je skutečnost, že si je budete moci prohlédnout i po skončení aktuální výstavy Zahrada Čech. Provozovatelé totiž zpřístupnili veřejnosti areál celoročně a počítají s ponecháním inspirativních zahrad po celý následující rok.

velkoplodé odrůdy rajčat dosahují hmotnosti okolo 500 g Doprovodným soutěžím letos kralují rajčata. Zatímco o vítězi soutěže o nejtěžší rajče rozhodne váha, výběr vítěze o nejzajímavější kolekci rajčat tak snadný nebude. O tom, kdo postoupí se svou kolekcí (maximálně 10 druhů rajčat) do finále konaného v závěrečný den výstavy (21. 9.), rozhodnou návštěvníci pavilonu A. Ve stejný den bude také vyhlášen vítěz soutěže o Křišťálové jablko.

Místo konání: výstaviště Zahrada Čech, Litoměřice

Kontakt: www.zahrada-cech.cz

Termín: 13. - 20. 9. 2013, 9 – 18; 21. 9. 9 - 17