• na slabší pruty použijeme kalsické zahradní nůžky

    Zimní řez v okrasné zahradě

    , 0 komentářů

    Často se stává, že spolu s novou zahradou se staneme majiteli keřů, o kterých mnoho nevíme. Zvlášť začínající zahrádkáři často tápou kdy, co a jak je řezat. A nebo prostě nestíháme či zapomínáme. Pro všechny, kteří by rádi věnovali svým keřům správnou péči ve správný čas jsme připravili tipy na čtyři okrasné keře, kterým řez v zimním období prospěje.

  • barborky - rychlené kvetoucí větvičky

    Barborky aneb jak rychlit větvičky

    , 1 komentář

    Toužíte svůj byt na Vánoce přizdobit rozkvetlou větvičkou? Tak nezapomeňte, že na 4. prosinec připadá svátek svaté Barbory. Právě s tímto datem se pojí tradice řezání třešňových větviček. Za příhodných podmínek nám doma vykvetou na vánoční svátky. Poradíme vám, které další druhy dřevin jsou k rychlení vhodné.

  • eukalypty u nás potřebují v zimě chráněné stanoviště

    Pěstování eukalyptů u nás není snadné

    , 0 komentářů

    Eukalyptus se našich podmínkách pěstuje spíše jako letnička. Je možné jej pěstovat i jako přenosnou zeleň. Pro přezimování vyžaduje chráněný, ale ne příliš teplý prostor s dostatečným přístupem světla a pečlivou zálivku.

  • tavná lepicí pistole je skvělý pomocník

    Tavná pistole - super pomocník nejen pro aranžéry

    , 0 komentářů

    Patříte mezi ty, kteří spíše než kupovaným dekoracím dávají přednost jejich vytváření? Pak se vám určitě bude hodit tavná lepicí pistole. Poradíme vám, jak vybrat tu nejlepší, respektive nejvhodnější. Zatímco pro příležitostné lepení bohatě postačí pistole v ceně kolem stokoruny, náročnější kutilové mohou při výběru přihlédnout i k dalším parametrům.

  • oleandry je v našich podmínkách vhodné na zimu nenechávat venku

    Co a jak může přezimovat na balkoně

    , 1 komentář

    Balkony a terasy stále častěji představují malé zelené oázy, kde se nepěstují pouze klasické truhlíkové rostliny, ale také trvalky, drobné ovoce či zakrslé dřeviny. Mnozí se nechali strhnout módní balkonovou vlnou a koncem podzimu tápou, jak nejlépe svou minizahrádku připravit na zimu. Důležité je vzít na vědomí, že balkon patří mezi velmi extrémní stanoviště. Tomu by měla odpovídat naše péče.

  • před skladováním ukroutíme nať

    Jak nejlépe skladovat kořenovou zeleninu

    , 0 komentářů

    Dobře skladovaná kořenová zelenina nám vydrží i několik měsíců. Až půl roku můžeme uchovat mrkev a celer. Pastinák či kořenová petržel bez natě vydrží v dobré kondici přibližně čtyři měsíce. Co všechno je potřeba udělat pro to, abychom si na plodech naší práce i za několik měsíců opravdu pochutnali?

  • rez hrušňová je nepřehlédnutelná

    Rez hrušňová škodí nejen hrušním

    , 0 komentářů

    Díky výrazně zbarveným flekům, které se od léta objevují na listech hrušní, je tato houbová choroba nepřehlédnutelná. Nenapadá však jen hrušně. Škodí také na některých druzích jalovců. Kdy a jak je možné se proti této rzi bránit? A je to vůbec v našich silách?

  • zahradní kultivary borůvek mají množství velkých plodů

    Než půjdete koupit zahradní borůvky

    , 0 komentářů

    Toužíte obohatit ovocnou zahradu borůvkovým keřem? Poradíme vám, nač byste si měli odpovědět dřív, než se vypravíte borůvky kupovat. Čas, který věnujete přípravě pozemku a volbě vhodné odrůdy se vám zúročí v podobě bohaté úrody.