• Gardenia jasminoides

    Jak pěstovat Gardénii

    , 0 komentářů

    Podobá se kamélii a při dobré péči oplývá po celé léto nádhernými květy. Není divu, že gardénie našla v dřívějších dobách oblibu ve zdobení vlasů mnoha dívek. Také pánové si připínali kvítky do společenských oděvů. Této královně pokojových rostlin se vyplatí věnovat pozornost, byť se její pěstování může zdát náročné. Již samotný stálezelený keřík s lesklými listy působí velmi dekorativně, ovšem nápadné bílé květy s opojnou vůní budou silnou odměnou za váš čas a trpělivost.

  • příprava záhonu za pomoci vodováhy

    Ideální šířka zeleninových záhonů

    , 0 komentářů

    Přesný předpis či pravidlo o šířce záhonů neexistuje. Ať už tedy své zahrádce říkáte zeleninová, kuchyňská nebo užitková, připravili jsme pro vás rady, podle čeho velikost záhonů volit.

  • gerbery potřebují hodně světla

    Jak pěstovat gerbery

    , 0 komentářů

    Gerbery patří k pětici nejoblíbenějších řezaných květin. Ale prodávají se také jako pokojová rostlina. Pěstování gerber v domácích podmínkách není úplně snadné. Poradíme vám co udělat pro to, aby vám gerbera kvetla co nejdéle či dokonce opakovaně.

  • nůžky různých velikostí

    Ideální nůžky pro vás a vaši zahradu

    , 0 komentářů

    Jak napovídá úvodní snímek, zcela univerzální zahradní nůžky neexistují. Poradíme vám jak vybrat vhodné zahradní nůžky nejen pro vaši zahradu, ale také vaši ruku. Jedině s takovými se vám bude dobře pracovat a zároveň vám poslouží co nejdéle.

  • rozmetadlo využijeme pro rovnoměrné hnojení či vápnění

    Otazníky kolem vápnění

    , 3 komentáře

    Správné vápnění je velmi důležitou součástí péče o intenzivně využívanou půdu. Přidáním vápníku dochází nejen ke změně půdní reakce, ale také k lepšímu vstřebávání některých živin rostlinami. A v neposlední řadě vápník pomáhá také zlepšit struktury půdy. Poradíme vám, co vše je třeba před vápněním zvážit, aby nezpůsobilo víc škody než užitku.

  • Zahrada na svažitém pozemku

    Zahrada ve svahu - jak zpřístupnit a zpevnit svah a co vysadit

    , 0 komentářů

    Jakkoli nemusí pozemky umístěné ve svahu působit na první pohled výhodně, pro majitele mohou mít v některých případech i své kladné stránky. A pro určité lokality je svažitý terén dokonce vítaným benefitem. Těm zahrádkářům, jimž však zahrada ve svahu přidělává vrásky na čele, nabízíme návod s eventuálními možnostmi, jak danou situaci řešit.

  • koupě semen: výsev semen kopru

    Než se vypravíte nakupovat semena

    , 1 komentář

    Čas, který vynaložíte rozvaze před nákupem semen, se vám mnohonásobně vrátí. A to především tehdy, když zvolíte semena nejvhodnější pro vaše podmínky. Nejlepší není mrkev s nejkrásnější fotkou na obalu, ale taková, která na vaší zahrádce poroste nejlépe a ještě si na ní pochutnáte.

  • k nejoblíbenějším patří vánoční hvězdy s červeným byvarvením honích listů

    Jak prodloužit život vánoční hvězdě

    , 0 komentářů

    Vánoční hvězda se i u nás stala oblíbenou dekorací svátečně vyzdobených bytů. Naše příbytky však nemusí opouštět společně s další vánoční výzdobou krátce po startu nového roku. Při vhodné péči nám může dělat radost nejen dlouho po Vánocích, ale třeba i v příštím roce.