• mlýnský kámen s červenými tulipány

    Inspirace mlýnskými kameny

    , 0 komentářů

    Zatímco pro někoho staré věci představují nepoužitelné harampádí, pro jiné jsou vzácným otiskem dávných časů. K takovým předmětům určitě patří i mlýnské kameny, které je možné využít pro vytvoření atraktivního zákoutí venkovské zahrady.

  • terakotové nádoby osázené převislými muškáty

    Nebojte se experimentovat s nádobami

    , 0 komentářů

    Vhodně zvolené nádoby na pěstování rostlin umožní oživit kouty, kde nejsou vhodné podmínky pro vytvoření záhonu. Zvlášť dobře se robustní květináče vyjímají na okrajích teras, dlážděných dvorcích či ve vnitroblocích městské zástavby.

  • Květy leknínů přitáhnou pozornost k vodní hladině.

    Znásobte svou zahradu zrcadlením

    , 0 komentářů

    Efekt zrcadlení za příznivého světla a vhodného umístění umocní výrazné tvary a barvy v zahradě. A zdaleka se nemusí odrážet jen květy leknínů nad hladinou zahradního jezírka.

  • Keukehof - přehlídka jarních cibulovin

    Modřencová řeka z modřence - inspirace z nizozemského Keukenhofu

    , 0 komentářů

    Modřence se někdy v zahrádkách rozrostou téměř jako plevel. Přemnožené cibulky však nemusíme vyhazovat. Můžeme z nich vytvořit květinovou řeku, nebo aspoň menší potok. Pro inspiraci nabízíme snímek z největšího květinového parku v Evropě, proslulého nizozemského Keukenhofu.

  • proutěný věnec ozdobený květináči se sukulenty

    Rozpustilé květináče

    , 1 komentář

    Květináč bývá většinou méně výrazným doplňkem rostlin. Jak je však patrné ze snímků, můžeme mu bez obav přenechat i hlavní roli. Snadno a levně si tak pořídíme naprosto osobitou ozdobu zahrady.

  • sítě se hodí i pro pěstování hrachu ve velkém

    Nejlepší opory pro hrách

    , 0 komentářů

    Toužíte po co největší a pohodlné sklizni hrášku? Využijte úponky, kterými se hrách zachytává o opory. Stačí rostlinám včas nabídnout vhodnou oporu. Vždyť pár deštivých dní či silnější vítr mohou porost obtěžkaný dozrávajícími lusky snadno znehodnotit. Navíc dobře zvolená opora dodá vaší zahradě šmrnc.

  • na skalce to velmi dobře sluší rostlinám, které tvoří nízké koberce květů

    Toužíte po skalce? Jděte na výlet!

    , 0 komentářů

    Výzva z titulku není v žádném případě míněna tak, že byste rostliny pro svou budoucí skalku měli vyrýpávat v přírodě. To nejen proto, že většina rostlin, kterým by to na skalce slušelo, je ve volné přírodě přísně chráněna, ale také proto, že by svévolné přemístění nemusely přežít.

  • koláč ozdobený červeně zbarevenými řapíky rebarbory

    Rebarborou ozdobíte koláče, chutná je i k masu

    , 0 komentářů

    Máte-li dostatek rebarbory a strávníky, kterým její konzumace ze zdravotních důvodů nevadí, pak máte v rebarboře téměř ideální rostlinu. Na jaře roste jak o závod a z jejích řapíků je možné připravit jak jídla sladká, tak i slaná. A to v době, kdy se na sklizeň většiny plodin v našich podmínkách teprve těšíme.