• starý herbář

    Herbář nemusí být jen školní zlo

    , 1 komentář

    Tentokrát vám nabídneme inspiraci školním herbářem. Nebojte se, v žádném případě nepůjde o trápení s určováním rostlin. Spíš se zkuste na zahrádce, či v místě dovolenkového pobytu, důkladně porozhlédnout. Objevujte rostliny různých barev, tvarů a struktur vhodných k lisování. Budou se hodit nejen pro netradiční pozdrav z dovolené, ale i jako základ k řadě originálních dárků.

  • marmeláda přizdobená kusem přírodní juty

    Marmeládám sluší juta, kanafas i háčkované kloboučky

    , 0 komentářů

    Kdo má na zahradě bohatou úrodu ovoce, většinou nikdy nestačí všechny plody zkonzumovat čerstvé. Jedním z oblíbených řešení bývá výroba džemů či marmelád. Nabízíme inspiraci, jak vaši domácí produkci povýšit na originální dárek.

  • letničkový záhon zakončený březovým plotem

    Letničkám sluší přírodní ploty

    , 0 komentářů

    Plot nemusí být pokaždé jen prvek, který neprostupně uzavře naši zahradu před okolním světem. Naopak. Může skulinami v proutí nabídnout pohled na zajímavá zákoutí. A nebo výtečně poslouží uvnitř zahrady, kde pomůže při rozčlenění jednotlivých částí.

  • loukoťové kolo v záplavě afrikánů

    Žehlička, džber či loukoťové kolo

    , 0 komentářů

    Ne každá věc, která doslouží, musí nutně skončit na skládce. Zvlášť dobře mohou takové věci vyniknout ve venkovsky laděných zahradách chat a chalup. Jen je potřeba se důkladně rozhlédnout a představit si, jak to či ono půjde vhodně do zahrady zakomponovat. Jako inspiraci vám nabízíme tři nápady na využití předmětů – vysloužilců – žehličky, džberu a loukoťového kola.

     

  • kombinace různých barev levandule

    Kde to sluší levanduli

    , 0 komentářů

    Levandule miluje slunce. Pokud pro ni najdeme v zahradě vhodné místo, navodí nádhernou středomořskou atmosférou. Poradíme vám, s jakými rostlinami levandulové keříky kombinovat, aby co nejlépe vynikla jejich krása.

  • kvetoucí pažitka zpestří zeleninovou zahradu

    Květy pažitky osvěží vaši zahradu

    , 2 komentáře

    Pažitka zdaleka nemusí v zahradě plnit pouze roli čistě užitkové rostliny. Jejími rozkvetlými trsy můžeme zvýraznit část bylinkové zahrádky či s ní efektně olemovat kraje zeleninových záhonů. Vždyť i pokud roste planě v přírodě, tak se vyskytuje v poměrně velkých trsech.

  • mlýnský kámen s červenými tulipány

    Inspirace mlýnskými kameny

    , 0 komentářů

    Zatímco pro někoho staré věci představují nepoužitelné harampádí, pro jiné jsou vzácným otiskem dávných časů. K takovým předmětům určitě patří i mlýnské kameny, které je možné využít pro vytvoření atraktivního zákoutí venkovské zahrady.

  • terakotové nádoby osázené převislými muškáty

    Nebojte se experimentovat s nádobami

    , 0 komentářů

    Vhodně zvolené nádoby na pěstování rostlin umožní oživit kouty, kde nejsou vhodné podmínky pro vytvoření záhonu. Zvlášť dobře se robustní květináče vyjímají na okrajích teras, dlážděných dvorcích či ve vnitroblocích městské zástavby.