• květy kaliny obecné připomínají sněhové koule

    Bílá elegance pro vaši zahradu

    , 0 komentářů

    Z množství rostlin, které okouzlují bílými květy nejrůznějších tvarů a velikostí se tentokrát zaměříme na keře. Přesněji na ty, které prozáří zahrady na přelomu jara a léta. Potěší nás nejen svými květy, ale v mnoha případech i velmi příjemnou vůní.

  • hrachory přidali zákoutí se stolkem a židlemi nádech dávných časů

    Usaďte židli do zahrady

    , 1 komentář

    K vytvoření romantického zahradního zátiší nepotřebujete žádný drahý nábytek, ale spíš dobrý nápad. Zvlášť v rozlehlejších zahradách venkovského stylu můžete s minimem rekvizit vytvořit osobité místo zvoucí k posezení. Že žádnou zajímavou židli nemáte? Důkladně prozkoumejte půdu a poptejte se u sousedů. Možná objevíte poklady, o kterých jste neměli ani tušení.

  • modré zvonky vedle bílých kopretin louce sluší

    Zvonce, zvony, zvonečky

    , 0 komentářů

    Zvonky patří k rostlinám, o kterých máme pocit, že je velmi dobře známe. Vždyť díky charakteristickému tvaru květu je snadno rozeznají i malé děti. Svou neokázalou krásou zvonky náramně vynikají v přírodních zahradách, trvalkových záhonech i na skalkách. Rostou si bez zvláštních nároků a my je tak nějak bereme jako samozřejmý inventář. Není to škoda?

  • předzahrádka s růžemi a hostami

    Toužíte po předzahrádce?

    , 0 komentářů

    Mnohdy je plocha mezi domem a veřejnou komunikací velmi malá. I tak je možné na ní vytvořit osobitou vizitku. Přinášíme inspiraci, jak využít tento prostor na maximum. Zároveň vás upozorníme, co všechno je třeba před budováním předzahrádky zvážit, aby výsledkem nebylo zbytečné rozčarování.

  • působivě vypadá hořící oheň v ocelovém koši

    Klasické ohniště, gril nebo oheň v koši?

    , 13 komentářů

    Zahradní zákoutí většinou komponujeme především s ohledem na denní světlo. Ale i ve chvíli, kdy slunce zapadne, může být nápaditě vyřešený zahradní kout velmi atraktivní. Středobodem, kolem kterého se večer všechno točí, se stává ohniště.

  • měsíční jahody obvykle kvetou bíle a mají červené plody

    Měsíční jahody netradičně

    , 0 komentářů

    Pokud patří tohle drobné ovoce k vašim oblíbeným, zkuste se poohlédnout po některé méně běžné odrůdě. V případě měsíčních jahod zdaleka neplatí, že mají vždy pouze zelené listy, jednoduché bílé květy a červené plody. Netradiční jahodníky mohou přinést zajímavé zpestření i do okrasné části vaší zahrady.

  • orientační světla zvyšují bezpečnost nočního pohybu

    Jak rozsvítit zahradu?

    , 4 komentáře

    Vhodně umístěné dekorační světlo dodá noční zahradě zvláštní kouzlo a tajemnou atmosféru. Některé světelné zdroje jsou díky svému vzhledu skutečnými šperky nejen noční zahrady. Naopak orientační světla bývají přes den často velmi nenápadná. O to více nám v noci usnadňují pohyb.

  • ochrana mladého salátu netkanou textilií

    Ochrana sadby před mrazíky

    , 1 komentář

    Počasí dovede být počátkem jara neuvěřitelně vrtkavé. Sotva si začneme užívat teplé dny, kdy meteorologické stanice hlásí z mnoha koutů republiky teplotní rekordy, už abychom se zas poohlíželi po teplejším oblečení. A zapomenout bychom neměli ani na rostliny, kterým chlad nedělá dobře.