• lilie Stargazer ze skupiny orientálních hybridů

    Za liliemi do Průhonic

    , 0 komentářů

    Přestože lilie patří k nejkrásnějším květinám léta, jejich pěstování je stále poměrně omezené. Výstavu lilií najdete v oddělení pnoucích dřevin na konci základního okruhu.

  • ke svatojánským tradicím patří i házení věnců do vody

    Svatojánské kvítí

    , 0 komentářů

    Tradiční výstavu letních květin a bylin, kvetoucích v období svatého Jana a rostlin z našich luk a zahrad, připravili na zámku v Rájci nad Svitavou. Lidé těmto bylinám připisovali nejen léčivé, ale také zázračné účinky.

  • letní květinovy

    Havířov v květech

    , 0 komentářů

    Květinový průvod plný krojovaných horníků, floristická soutěž na téma Pohádkové postavičky z podzemí. I tak bude letos vypadat tradiční akce Havířov v květech, která se tentokrát koná v rámci třídenního Setkání hornických měst a obcí.

  • víkend otevřených zahrad zve návštěvníky na místa, kam by se obvykle nedostali

    Víkend otevřených zahrad 2015

    , 0 komentářů

    Druhý červnový víkend již pošesté nabízí příležitost navštívit přes 160 zahrad a parků. Veřejnosti se otevřou i brány zahrad běžně nepřístupných. Pro malé i velké návštěvníky je připraven bohatý doprovodný program podle místních možností.

  • azalka japonská Rhododendron obtusum Labe, foto arboretum Kostelec nad Černými lesy

    Dny otevřených dveří v kosteleckém arboretu

    , 0 komentářů

    Pouze dvakrát ročně, v květnu a říjnu, má veřejnost možnost obdivovat malebná zákoutí sbírek dřevin v Kostelci nad Černými lesy. Po zbytek roku zdejší arboretum slouží svému původnímu účelu – jako živá učební pomůcka studentů lesnické a dřevařské fakulty.

  • obdivovat můžete i řadu azalek a rhododendronů

    Květnová výstava skalniček u Fausta

    , 0 komentářů

    Výstavy skalniček mají v Praze úctyhodnou tradici díky skalničkářům z klubu Soldanella. Jeho členové loni uspořádali již 45. ročník májové výstavy. Letos můžete nejkrásnější výpěstky skalničkářů obdivovat v zahradách za Faustovým domem poblíž Karlova náměstí až do 23. května.

  • bonsaj můžeme vytvořit i z tlustice - ilustrační snímek

    Bonsaje na zámku v Libochovicích

    , 0 komentářů

    Vrtkavé jarní počasí ne vždy přeje venkovním výletům. Na zámku v Libochovicích, který leží v malebné krajině dolního Poohří, můžeme navštívit jarní výstavu bonsají, kterou připravili členové místního bonsai klubu.

  • Amarylis v maškarním, státní zámek Třeboň 2013

    Třeboňský zámek zve na amarylis v proutí

    , 0 komentářů

    Jarní výstavy bohatých květinových aranžmá, kterým vévodí květy amarylis, si návštěvníci třeboňského zámku velmi oblíbili. Letos mají možnost obdivovat mohutné květy již po deváté.