• Likvidace vánočních stromků: vysloužilé stromky nepatří do popelnic, ale vedle nich

    Jak zlikvidovat vánoční stromek?

    , 1 komentář

    Úděl vánočních stromků může někomu připadat hodně krutý. Po deseti letech růstu na plantáži přijde pár tahů pilkou a jedlička, smrček či borovička putují za novým majitelem. Vánoční stromek vyšňořený svíčkami, ozdobami a řetězy se ve většině domácností stává jakýmsi středobodem Štědrého večera.

  • cesmína jako dekorace vánočního pudinku

    Cesmína jako výzdoba na vánočním stole – krásná, ale jedovatá

    , 0 komentářů

    Ten, kdo touží sváteční stůl vyzdobit v duchu anglických tradic, by určitě neměl zapomenout na větvičky cesmíny s červenými plody. Nabízíme několik námětů jak snadno a rychle při úpravě slavnostní tabule cesmínu využít.

  • Jedle kavkazská - školka pro vánoční stromky.

    Jedle kavkazská – krásná i vznešená

    , 0 komentářů

    Možná právě vybíráte vhodný vánoční stromek. A možná váháte, jestli dát přednost borovici nebo jedličce. Rozhodnutí nemusí být vždy snadné. Máte-li však dostatečný prostor, jedle kavkazská svou elegancí zaujme a uchvátí vaši pozornost.

  • blahočet se vyznačuje velmi pravidelným růstem

    Vánoční stromek z Tichého oceánu

    , 0 komentářů

    Blahočet ztepilý, známý též jako araukárie, vypadá z dálky jako naprosto ideální vánoční stromek. Má-li vhodné životní podmínky, vyniká velmi pravidelným růstem. Patří k mála jehličnanům, které je u nás možné pěstovat v domácím prostředí. Než se však rozhodnete klasický stromek nahradit araukárií, zvažte, zda pro jeho pěstování máte vhodné podmínky.

  • stále větší oblibě se těší stromky v květináčích

    Stromek klasický, umělý nebo v květináči?

    , 0 komentářů

    Mnozí rok co rok řeší dilema zda koupit na Vánoce stromek uříznutý, který po svátcích opadá a skončí v odpadu, nebo raději zvolit stromek umělý, který je možné použít opakovaně. Zdánlivě nejzajímavější variantou se zdá nákup stromku v květináči. Ale i toto řešení má svá úskalí.

  • Zima a mráz v zahradě

    Nebezpečí mrazů a mrazíků pro zahrádkáře

    , 0 komentářů

    Po zkušenosti s minulými mírnými zimami většinou neočekáváme tuhou zimu, ovšem počasí nám může připomenout, jak mocně úspěchy v zahradničení mohou záviset právě na počasí a na pochopení jeho pestrých projevů a proměn. Každý rok je svým způsobem specifický a nám nezbývá nic jiného než se co nejlépe připravit na různé eventuality.

  • sýkora koňadra na krmítku se slunečnicovými semínky

    Námraza - smrtelné nebezpečí pro ptáky

    , 0 komentářů

    Nepříjemnosti působí námraza nejen lidem, ale také ptákům. Především drobné ptáky může současná námraza ohrozit i na životě. Pomoci může vhodné přikrmování.

  • růže v zimě - jak zazimovat růže

    Zimní ochrana růží

    , 0 komentářů

    I když nynější pochmurné a deštivé počasí většinou ven nikoho příliš neláká a raději dáváme přednost teplu domova, vyplatí se věnovat pozornost zahradním rostlinám, které necháváme i v průběhu zimy venku na zahradě. Dnes se zaměříme na všeobecně oblíbené růže. Připravíme-li je dobře na zimní spánek, budeme mít příští sezónu větší radost z nádherných a bohatě rozkvetlých keřů.