• starček přímořský upoutá svými stříbřitými listy

    Starček přímořský – krasavec s šedivými listy

    , 0 komentářů

    Starček přímořský patří k rostlinám, jejichž největší ozdobou jsou listy. Poutají pozornost nejen svým rozeklaným tvarem, ale také stříbřitou barvou. Zatímco ve své domovině roste tento starček jako trvalka, v našich zeměpisných šířkách jej pěstujeme jako letničku. Nejčastěji se využívá k lemování květinových záhonů či jako elegantní doplněk pestře kvetoucích rostlin v nádobách.

  • kopřiva dvoudomá má řadu využití

    Kopřiv se nezbavujte, vemte je na milost

    , 0 komentářů

    Kopřiva dvoudomá určitě není klasická zahradní květina. Přesto existuje celá řada dobrých důvodů, proč by v zahradě neměla chybět. Nemusí růst na čestném místě, klidně jí může patřit odlehlý zahradní kout, ale určitě se ji nesnažte vystrnadit za každou cenu. Užitek z ní totiž můžete mít nejen v době rašení prvních lístků, ale celý rok.

  • levandule korunkatá Lavandula stoechas

    Ušatá levandule nesnáší mráz

    , 0 komentářů

    Zatímco levandule lékařská přezimuje v našich zahradách bez větších problémů, její příbuzná, levandule korunkatá, je na mráz podstatně citlivější. Ve své domovině – Středozemí – roste jako vytrvalý polokeř na křovinatých stanovištích a v okrajích borových lesů. Bohužel, řada prodejců na tuto skutečnost zákazníky řádně neupozorní, a tak se mnozí pěstitelé na jaře dočkají zklamání nad zbytečně vymrzlou rostlinou.

  • do ledu můžete zamrazit nejen jedlé květy, ale i drobné plody

    Jedlé květy začarujte do ledu

    , 0 komentářů

    Se stoupající venkovní teplotou vzrůstá také chuť na důkladně vychlazené nápoje. Chuťově i vzhledově je pomohou oživit originální ledové kostky. Příprava je mimořádně snadná a rychlá. Stačí natrhat vhodné květy, zalít vodou a zmrazit. Poradíme vám, co můžete do ledového krunýře uvěznit, aniž by hostům hrozily zdravotní komplikace.

  • bylinkové máslo upravené do válečku

    Bylinkové máslo snadno a rychle

    , 0 komentářů

    Vlastnoručně připraveným bylinkovým máslem můžeme korunovat své kulinářské výtvory hned dvojnásobně. Tedy nejen chuťově, ale i vzhledově. Hosté takový originál jistě ocení a přitom tvůrci zabere příprava sotva pár minut.

  • jahody se nejčastěji podkládají slámou

    Jahody patří na slámu. Nebo ne?

    , 1 komentář

    Velkoplodé jahody jsou extrémně choulostivé ovoce. Stačí pár deštivých dní v době zrání a těžknoucí plody se skloní až k zemi. Nejen, že se snadno ušpiní, ale jsou náchylné k hnilobám a plísním. Vhodná nastýlka plody nejen ochrání, ale urychlí i jejich zrání. Jenže co je vlastně pod jahody jako podklad nejlepší?

  • šeřík malolistý můžete pěstovat i v menší zahradě

    Jak prodloužit čas voňavých šeříků

    , 0 komentářů

    Když se řekne šeřík, většina z nás si představí mohutné keře šeříku obecného. Jeho bílé, růžové i fialové květy jsou počátkem května v zahradách i parcích nepřehlédnutelné. O nádhernou vůni šeříků však nemusí zůstat ochuzeni ani majitelé menších zahrad. Stačí se poohlédnout po některé drobnější odrůdě.

  • kytice orlíčků v mnoha barvách

    Nechte se okouzlit květy orlíčků

    , 0 komentářů

    Orlíčky nemusí být jen nenápadné krásky, které bez zvláštní péče rostou v polozapomenutých koutech venkovských zahrad. Pěstovat můžeme kultivary mnoha barev i tvarů. Asi největší pozornost poutají orlíčky dvoubarevné s dlouhými ostruhami. Velmi elegantně však působí i plnokvěté formy.

Používáme cookies za účelem personalizace webu, reklamy a zlepšení našich služeb. Pokračováním souhlasíte s jejich použitím. Více informací OK