různé barvy a velikosti květůHistorie pěstování kamélií v Květné zahradě v Kroměříži se datuje od druhé poloviny 19. století. Vzácné a více než stoleté exempláře tak patří k nejstarším rostlinám svého druhu v Evropě. Základ kroměřížské kolekce tvoří několik desítek vzrostlých stromů kamélií a obdobné množství menších rostlin v několika odrůdách.



Kamélie můžete v Kroměříži obdivovat až do 12. března na výstavě v Květné zahradě. Pro zájemce je připraven také prodej mladých rostlin a další doprovodné akce.

Součástí výstavy jsou i komentované prohlídky, které probíhají o víkendech vždy v neděli od 11 nebo od 14 hodin. Na nich se návštěvníci mohou seznámit s historií pěstování kamélií, dozvědí se odkud pocházejí, jak a kdy se dostaly do Evropy a co vše potřebují k tomu, aby nás svým půvabem mohly potěšit i u nás doma.

Další zpestření výstavy představuje Kaméliový ples, který se koná 24. února v secesním sále nemocnice v Kroměříži, ukázka aranžování květinových přízdob na šaty a do vlasů nebo tvořivé akce pro děti.

Zajímavosti o kaméliích a dámách, které si je oblíbily, nabízí článek Květina, které unikl královský titul.

Místo konání: Květná zahrada, Generála Svobody 1192, Kroměříž

Kontakt: www.zamek-kromeriz.cz
 
Termín: 10.2. – 12.3.2017, 9:00 - 15:30 hod.